Sport 2016. 06. 14.

A Jókai Mór Alapiskola focicsapata a legjobb nyolc között Szlovákiában!

18. alkalommal kerül megrendezésre a McDonald’s Cup kispályás diák-futballtorna Szlovákiában. A komáromi Jókai Mór Alapiskola futballcsapata, egyedüli magyar iskolaként, bejutott a fináléba. Egészen pontosan az ország 922 alapiskolája közül bekerültek a legjobb 8 közé!
 A fináléba jutott csapatok egy éjszakát tölthetnek el a poprádi aquaparkban, a torna nyertes csapata pedig ingyen eljuthat a párizsi EB-re!

A torna meghirdetője az Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium. Társszervezője a Szlovák Labdarúgó Szövetség és a Mc’Donalds, partnere az Adidas. A torna támogatója évek óta Marek Hamšík, a szlovák válogatott tagja, a SSC Neapol játékosa.

Az egyes csapatok Szlovákia egyes megyéit képviselik:

  • Pozsony megye: AI Za kasárňou 2, Pozsony III
  • Besztercebánya megye: AI Spojová 14, Besztercebánya
  • Kassa megye: AI Okružná 17, Nagymihály
  • Eperjes megye: AI Wolkerova 10, Bártfa
  • Zsolna megye: AI Školská 49, Zsolna
  • Trencsén megye: AI Novomeského 11,Trencsén
  • Nagyszombat megye: AI Mateja Bela, Somorja
  • Nyitra megye: Jókai Mór Alapiskola, Komárom

„Ez számunkra hatalmas siker – felelte kérdésünkre Németh Lajos tornatanár, a csapat edzője. – A torna 18 éve alatt nem képviselte Nyitra megyét magyar iskola. Az előző fordulókban olyan iskolák focicsapatait győztük le, akik rendszeresen járási, kerületi bajnokok.”

„Olyan iskolákkal kerülünk majd szembe, akik tőlünk sokkal többet foglalkoznak focival – veszi át a szót Hübsch Miklós, a Jókai Mór Alapiskola iskola igazgatóhelyettese, sportember, a csapat kísérője. – De bárhogy is alakul a finálé, mi már győztünk. A gyerekek szeretnek focizni, és azért mennek, hogy sportoljanak egy jót. Mi rendkívül büszkék vagyunk rájuk. Azt szeretnénk, ha ez egy ajándék-kirándulás legyen a számukra.”

Nem véletlenül mondja ezt Hübsch Miklós: ugyanis a Mc’Donalds Cup fináléját Poprádon rendezik meg június 16-án és 17-én (csütörtök-péntek). A kis csapat már szerdán elindul, egy éjszakát Kokaván, az éppen zajló természeti tábor területén töltenek, majd másnap irány a sportaréna.

A fináléba bejutott 8 csapat mindegyike egy éjszakát a Hotel Aquapark Mountain View -ban tölthet – azaz a híres poprádi aquaparkban -, ahol animátorok segítségével külön esti műsort, foglalkozást is biztosítanak a számukra!

Már innen is látszik, hogy ez egy rendkívül komoly verseny, színvonalas nyereményekkel. A torna győztes csapata pedig igen exkluzív fődíjban részesül: a gyerekek 2016. június 20-án részt vehetnek a Szlovákia:Anglia mérkőzésen a párizsi Európa Bajnokságon!

Mi se tudunk mást mondani: bárhogy is alakuljon a finálé, a komáromi kis csapat már győzött, és nagyon szurkolunk nekik!

A csapat tagjai: Molnár Adorján, Ferenczi Tamás, Gergő Csongor, Jóba Máté, Koníček Károly, Kováč Tamás, Molnár Brendon, Nagy Máté, Szabó Dávid, Vödrös Norbert. Edző: Németh Lajos (baloldalt), valamint Hübsch Miklós

Fotó: Ľuboš Modzga
Fotó: Ľuboš Modzga