Oktatás 2022. 10. 19.

Korszerű, multifunkciós sportpályákkal gazdagodott a Jókai Mór Alapiskola

Befejeződött a Jókai Mór Alapiskola sportpályájának teljes felújítása. Tavaly megszépült a futball-, idén pedig kosárlabda- és atlétikai pályával gazdagodott az intézmény. A korszerű, multifunkciós sportpályák ünnepélyes átadására pénteken, október 14-én került sor.

Az esemény már csak azért is rendkívül fontos az iskola életében, mert ahogy az iskola igazgatónője, Mátyás Katalin fogalmazott az ünnepségen: „szinte 60 éve nem került sor fejlesztésre az iskola sportpályáján”. A fejlesztéssel voltaképpen az egész iskolaudvar átalakult.

Az ünnepségen jelen volt Keszegh Béla, Komárom polgármestere, Varga Tamás és Ondrej Gajdáč alpolgármesterek, Komárom város önkormányzatának képviselői, Bajkai János, a Komáromi Városi Hivatal kulturális és oktatási főosztályának vezetője, Bagita Judit, a Tanügyi Hivatal vezetője, a szülői munkaközösség vezetősége, a város politikai és sportegyesületeinek elnökei, valamint intézményeinek vezetői.

A felújítások az elmúlt években folyamatosan zajlottak, kívül-belül megújult az iskola.

2019-ben sor került a védőburkolatok javítására a tornateremben, és a konyha felújítására. 2020-ban létrejött egy rendkívül szép és különleges kültéri tanterem. 2021-ben megújult a focipálya (50 000 euró), de ekkor került sor a főépület renoválására is, az Envirofond támogatásával, (271 000 euró). Most, 2022-ben pedig megújult a világítás, a villanyhálózat és a fűtési rendszer (250 000 euró), valamint 115 000 euró értékben multifunkciós sportpályákat kapott az iskola.

Mindehhez szükség volt a szülők támogatására, a szponzorokra és az iskola vezetésére is az önkormányzaton kívül.

A szoros együttműködés azonban meghozta gyümölcsét, hiszen egy millió eurót megközelítő összegben zajlottak fejlesztések az intézményben az elmúlt 4 évben, amiből 900 ezer volt az önkormányzati és pályázati támogatás. Az átadó ünnepséget a röplabda és a kosárlabda klub bemutatója követte.

Fotógaléria:

Forrás: Jókai Mór Alapiskola és Komárom Város FB oldala