Mix 2020. 12. 01.

A jól ismert ínyenc Sjáli kávé immár a nagyközönség számára is elérhető

A Sjáli coffee neve és ízei minden bizonnyal rengeteg ember számára ismerős lehet régiószerte, hiszen a cég 2004-től forgalmazza saját készítésű kávéit, melyek ízei és aromái számos környékbeli vendéglátó- és munkahelyen visszaköszönnek. A Sjáli cég most azonban új kapukat nyitott, hiszen zamatos kávéi immáron a lakosság számára is könnyen elérhetővé váltak.

A komáromi székhelyű Sjáli coffee több mint másfél évtizede forgalmazza saját pörkölésű kávéit, valamint biztosítja cégek számára az ezekhez leginkább megfelelő kávéfőzőt. A Sjáli kávéit a gondos pörkölés mellett a frissesség jellemzi, de a társaság már nevében is az egyediséget sugallja. Utóbbi eredetébe maga a társaság ügyvezető igazgatója, Sebő Éva avatott be minket: „A társam már több mint 30 éve foglalkozik kávépörköléssel, emellett pedig imádja a lovakat, közülük is különösen az izlandiakat. Első lovának a neve volt Sjáli, ami egy izlandi szó és király, királyit jelent. Miután pedig a pörkölőnkben is ugyanezt a magas minőséget szeretnénk képviselni, úgy döntöttünk, felvesszük ezt a nevet.”

A cég alapításának kezdeti éveiben, a kétezres évek közepén még teljesen más szokások jellemezték a kávézást, fogyasztói és értékesítői oldalról is. Viszont köszönhetően annak is, hogy a Sjáli a csersavmentes kávé gyártásában az elsők között foglalt helyet, rögtön nagy népszerűségre tett szert. „2004-ben ahhoz, hogy el tudjuk adni a saját pörkölésű szemes kávénkat, rögtön gépet is kellett biztosítanunk, hiszen az emberek akkor még a forrázott és a kotyogós kávét preferálták. Nem kis kihívás volt változtatni ezen a hozzáálláson. De szintén ebben az évben sikerült létrehoznunk egy magas minőségű arabica-robusta keveréket, mely ráadásul csersavmentesre van pörkölve. A csersavmentes pörkölés azért is volt fontos, mivel a kávé fogyasztása után tapasztalt esetleges gyomorégést pont a csersav okozza. Miután viszont ezt kiiktatjuk, a gyomorégés is elmarad. Ennek köszönhetően is vannak nagyon régi, hűséges, visszajáró ügyfeleink. Igyekeztünk vigyázni arra, hogy a termék mindig exkluzív maradjon és így 8-10 év után még mindig új tud lenni. Erősségünk, hogy mindig friss kávét tudunk szolgáltatni és így meg tudjuk őrizni a magas színvonalat” – mondta el Sebő Éva.

A Sjáli hosszú éveken át szinte csak a különböző cégek és vendéglátóhelyek részére értékesítette kávéját. Az idei évben azonban mindez megváltozott, hiszen immáron megújult külsővel, új weboldallal és mégkülönlegesebb ízekkel várja már a nagyközönséget is. „Először főleg gasztrosokkal dolgoztunk együtt, majd munkahelyekre, hivatalokra és cégekre helyeztük a hangsúlyt. Aztán egyre csak gyűlt azon emberek száma, akik munkahelyükön itták a kávéinkat, ízlett nekik és kisebb kiszerelésben is keresték ugyanazt. Így végül az idei évben úgy döntöttünk, nyitunk a magánszemélyek felé is és mindenki számára elérhetővé tesszük a kínálatot. Ennek kapcsán a csomagolásokon, a logón és a megjelenésen is változtattunk. Ami egyedül változatlan maradt, az a kávék magas minősége. 

Az idei évben emellett a kínálatot is bővítettünk. A húzókávénk a kezdetektől a La Crema, de létre akartunk hozni egy kevésbé krémes, markánsabb darabot is. Jelenleg rendkívül kedveltnek számít a Maestro elnevezésű kávénk is, melyet Vadkerti Imrével közösen alkottunk meg és ő a reklámarca, legfrissebb újdonságaink pedig a pléhdobozban kapható Cuba és Cuba Blend kávék” – mesélt a kínálatról az ügyvezető igazgató. 

Karácsony közeledtével viszont azokra is gondoltak a Sjálinál, akik különleges ajándékokkal szeretnék meglepni kávészerető ismerőseiket, szeretteiket: „A limitált, karácsonyi ihletésű kávénk egyedi díszdobozban kapható, emellett egyedi felirattal ellátott díszdobozos kávék és személyre szóló kávék is rendelhetők. Közösségi oldalunkon pedig nyereményjátékunkat is elindítottuk, melynek keretében aki december 13-ig 33,30€ összegben vásárol webshopunkról, bekerül egy sorsolásba és egy Saeco kávégépet nyerhet karácsonyra” – mesélt a karácsonyi újdonságokról Sebő Éva.

Amellett viszont, hogy a lakosság felé is nyitott, a Sjáli a cégekről és a vendéglátóhelyekről sem feledkezett meg. A minőségi kávék továbbra is vásárolhatók nagytételben, sőt, a kávégépek területén is felfedezhetnek újdonságokat: „Az elmúlt években asztali darálós kávégépeket kínáltunk partnereink számára, azonban a közelmúltban karos kávégépekkel is bővült a portfóliónk, melyekkel nagyobb kávézókat, éttermeket is ki tudunk szolgálni. Ezek a kávégépek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen ha csak azt vesszük, már a megjelenésük is tekintélyt parancsoló. Jó pár ügyfelünk érdeklődött ezek iránt a kávégépek iránt, immáron pedig már nálunk is kaphatók” – mondta végezetül a Sjáli coffee ügyvezető igazgatója, Sebő Éva. 

További információkért és a Sjáli coffee különleges kávéiért érdemes ellátogatni a www.sjali.com weboldalra.