Mix 2020. 07. 28.

A kis Matteo az ötszázadik baba, aki idén a komáromi kórházban látta meg a napvilágot

A komáromi kórház július 23-án (csütörtökön) az idei év 500. újszülöttjét fogadta, akit a komáromi kórház nőgyógyászati és szülészeti osztályán hoztak világra. A kis Matteo, anyukájával együtt nagyszerű egészségnek örvend.

Az érsekújvárból származó Veronika július 23-án, kora délután hozta világra 3 600 grammal és 51 centiméterrel a kis Matteot, aki így a 2020-as év 500. újszülöttje lett a komáromi kórházban. „Az anyuka és a kisbaba is jól van, komplikációk nélkül zajlott a szülés” – mondta Mgr. Zuzana Szabóová, vezető szülészeti asszisztens. A család minden tagja nagyon várta már az első jövevény érkezését.

A komáromi kórház nőgyógyászati és szülészeti osztálya továbbra is rendkívül keresett és kedvelt a leendő anyukák körében, hiszen nem csupán Komárom környékéről, de távolabbról is érkeznek ide kismamák, hogy itt adjanak életet gyermeküknek. „Igyekszünk maximálisan kielégíteni az anyukák igényeit és az újdonságokban, így például a korai kötődés támogatásában is segítséget nyújtunk. A jövőben emellett a szülőszobát is szeretnénk felújítani” – tette hozzá MUDR. Mamoun Amr, osztályvezető főorvos.