Mix Dél-komárom 2018. 01. 18.

A komáromi kutyabarátok saját erőből építenek klubhelyiséget

A Komáromi Kutyabarátok Köre a kutyaiskola területének bekerítése után saját erőből egy klubhelyiséget is szeretne kialakítani, hogy kényelmessé tegye telephelyét – írja a komaromhirado.hu. 

A komáromi kutyaiskola 23 éve, kutyás baráti társaságként működik a Csillag Erőd és a nemrég megújult Hősi temető mellett. Tagjai együtt foglalkoznak kutyáikkal szabadidejükben.

„Azért fontos ezt leszögezni, mert mi nem szolgáltatást nyújtunk, nem anyagi haszonszerzés a célunk. Azért működik az iskola, hogy legyen, ahol a kutyájukat szerető és azzal foglalkozni akarók a kutyájukkal együtt érezzék jól magukat. Továbbá szeretnénk, hogy az általunk „kutyás kultúraként” emlegetett felfogást a kilátogatókkal megismertessük” – mondta el a Helyi Híradóknak Szabó István, a Komáromi Kutyabarátok Körének vezetője.

A kutyaiskola jelenleg még nem rendelkezik mosdóval, sem kézmosóval, valamint egy klubhelyiség is hiányzik, ahova a kutyabarátok esetleg be tudnak ülni, hogy megbeszéljék a tapasztalatokat. A tagok ezt szeretnék a jövőben orvosolni.

„Összefogva a tagokkal, arra gondoltunk, hogy saját erőből komfortosabbá tesszük a telephelyet, azonban amíg nincsen megfelelően körbekerítve a terület, addig ezt nem tudjuk megvalósítani, hiszen bárki be tud jönni” – emelte ki Szabó István.

Fotó: komaromhirado.hu

Az önkormányzat, valamint Molnár Attila dél-komáromi polgármester támogatásának köszönhetően az egyesületnek az elmúlt időszakban részben már sikerült kerítést építenie.

„Már csak egy oldal hiányzik, azonban addig nem tudjuk befejezni, amíg kedvezőbb nem lesz az időjárás. Emellett a klubtagok sem mindig érnek rá. A kerítést mi építjük, az alapanyagot pedig a városvezetés biztosította – mondta az egyesület vezetője.

A Komáromi Kutyabarátok Köre heti rendszerességgel minden szombaton és vasárnap 9 és 12 óra között várja a kutyabarátokat a Csillag Erőd és a nemrég megújult Hősi temető melletti területen.

(komaromhirado.hu)