Sport Dél-komárom 2019. 02. 25.

A komáromi Sidi Péter egy tizeddel maradt le a légpuska fináléjáról

Sidi Péter már-már finalistának érezhette magát, ám végül egyetlen tizeddel kiszorult a legjobb nyolc közül és a kilencedik helyen zárt a férfi légpuskások között hétfőn az Újdelhiben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupa-versenyen.

A komáromiak világ- és Európa-bajnoka a vasárnapi 50 méteres összetett számban három körrel maradt le a döntőről és 11. lett, a hétfői 10 méteres viadalon viszont úgy tűnt, szerephez jut majd a kvótákért és érmekért zajló finálés küzdelemben.

A viadal honlapja szerint Sidi a 95 fős mezőny első felébe kapott besorolást, így korán végzett az alapversenyes 60 lövésével, és 628,3 körrel a harmadik helyről várta a második csoport lövőinek szereplését. A magyar klasszis sorsa egészen az utolsó lövésekig bizonytalan volt, végül azonban a második körösök közül hatan is jobbat lőttek nála. A verseny kiélezettségét jól érzékelteti, hogy a nyolcadik egy, a hetedik kettő, a hatodik pedig három tizeddel volt csak jobb Sidinél, aki így nem tud kvótát szerezni Újdelhiben.

A légpuskás mezőnyben ott volt a vasárnap aranyérmes és olimpiai kvótás Péni István, valamint az ifjúsági olimpiai bajnok Pekler Zalán is, és ők is jól lőttek. Előbbi 627,6 körrel a 11., utóbbi pedig 625,6-tal a 23. helyet szerezte meg.

(mti)