Sport Dél-komárom 2021. 01. 11.

Sidi Péter harmadik lett Százhalombattán

A sokszoros világ- és Európa-bajnok komáromi sportlövő, számszeríjász ezúttal a Százhalombatta Openen a légpuskás férfiak mezőnyében indult.

A komáromi sportlövőt Péni István és Hammerl Soma előzte meg. Péni István nemcsak megnyerte szombaton a férfi légpuskások versenyét a Százhalombatta Openen, amely egyben a második Európa-bajnoki válogató is volt, hanem az alapversenyben jobban lőtt a világcsúcsnál. Péni a döntőben „rajt-cél” győzelmet aratott, végig nagy tízeseket lőtt, eredménye 254.5 kör, ami közel öt körrel volt jobb a még juniorkorú második helyezett Hammerl Soma eredményénél. A harmadik helyen Sidi Péter végzett.

Az első Eb-válogatót december közepén Szombathely rendezte, a százhalombattai viadalt a tervek szerint még egy követi: két hét múlva a fővárosban, a BHSE pályáján küzdenek a tagságért. A három válogató esetében azt a kettőt veszik figyelembe, amelyeken az adott versenyző jobb eredményt ért el. Teljesítményüket egy összesített pontérték alapján határozzák meg, amelyet az alapverseny eredménye, valamint a döntőben elért helyezés egyaránt befolyásol.

A február végén, március elején kerül sorra kerülő finnországi 10 méteres Eb egyben olimpiai kvótaszerző viadal is.

Eredmények férfi légpuska:

1. Péni István 254.5 kör
2. Hammerl Soma 249.6
3. Sidi Péter 228.2
(MTI-Hungarian Shooting Federation, komarom.hu)