Sport Dél-komárom 2018. 01. 09.

A komáromi Vasemberen az izlandi fagy sem fogott ki

A dél-komáromi Vasember, Szőnyi Ferenc a decemberi, Izlandon megrendezett Spartan Race 24 órás világbajnokság teljesítése után most egy új sportágban próbálja ki magát – írja a kemma.hu. 

Sikeres évet zárt Szőnyi Ferenc, aki 2017-ben a világon egyedüliként teljesítette a Himalája maratont, valamint minden idők legjobb magyar eredményével megnyerte a svájci tízszeres Ironman triatlonversenyt is. Ezen felül a Spartan Race 24 órás világbajnokságot is teljesítette december 16-17-én.

„Korábban nem indultam ilyen megmérettetésen. A spartan küzdelmek során a futás csak az alapja az egésznek, hiszen rengeteg komoly és nehéz feladatot kell teljesíteni a versenyen – mesélte a komáromi Vasember.

(fotó: kemma.hu)

„Fagyos időjárás fogadott bennünket, amihez erős szél társult. A verseny egy tíz kilométeres pályán zajlott, ahol minden körben húsz különböző akadályt kellett leküzdenünk, egyebek közt súlycipelést, lajhármászást, szögesdrót alatti kúszást-mászást, homokzsákcipelést és kötélhágcsón felkapaszkodást is. Az ezer indulóból mindössze 282-en – közülük 24 magyar – fejezték be a versenyt. Én összesen hat kört teljesítettem a 24 óra alatt, így az érem mellett egy spartan övcsatot is kaptam” – mondta az ultrafutó, aki hozzátette: a résztvevőket a sok megpróbáltatás mellett a sarki fény látványa kárpótolta.

Szőnyi Ferenc január 25-én indulni szeretne a 120 kilométeres 24 órás Fertő-tó futáson, február végén pedig Argentínába utazik a La Misión Race futóversenyre. Régi álma, hogy teljesítse az ötszörös ultratriatlont is, emellett elképzelhetőnek tartja, hogy megdöntse a Himalája maratonon elért idejét, melyet eddig a világon egyedül ő teljesített.

(kemma.hu)