Mix Dél-komárom 2019. 01. 30.

A környezettudatosság formálására nyert támogatást Komárom

Az Innovációs és Technológia Minisztérium által kiírt FM-LSZF/2018-01 azonosító számú pályázatra Komárom városa a „Környezettudatosság formálása Komáromban” című projektjével 2 936 665 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat célja a lakosság, valamint a komáromi általános iskolások környezet tudatossággal kapcsolatos szemléletformálása, kiemelve a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

Komárom Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Környezettudatosság formálása Komáromban” címmel az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt FM-LSZF/2018-01  kódszámú, „A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági környezettudatos szemlélet formálása” című pályázati felhívásra.

A projekt megvalósításával a komáromi lakosság figyelmét szeretnénk ráirányítani a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára. A szemlélet formálását azonban nem lehet elég korán kezdeni. A helyi általános iskolások tájékoztató előadást követően rajzpályázaton vehetnek részt. A pályamunkák beküldési határideje: 2019. február 20. Évfolyamonként az első három helyezettnek értékes nyereményekkel készültünk, de minden résztvevő jutalomban részesül. (Részletes információ az alábbi elérhetőségeken kérhető.)

A projekt további célja, hogy az általános iskolákban és egyéb közintézményekben egyaránt megvalósulhasson a szelektív hulladékgyűjtés. Ennek elősegítésére a pályázati támogatásból szelektív hulladéktároló szigeteket telepítünk le.

A projekt várható befejezése 2020.03.31.