Mix 2019. 10. 11.

Tudatos fogyasztással a tisztább környezetért

A Tudatos Komáromért (Za vedomé Komárno) polgári társulás idén már 5. alkalommal rendezi meg a Gardrobe Outlet elnevezésű vásárt. Az eladásra szánt ruhákon kívül gazdag és érdekes kísérőprogammal is készülnek a szervezők.

Az esemény ezúttal is az erődben a Szent Borbála lőporraktár helyiségében kerül megrendezésre október 19-én, délelőtt 10 órától délután 3 óráig tart, ahova várnak minden érdeklődőt.

Szénásy Andrea, a polgári társulás egyik alapító tagja elmondása szerint, a használt ruhavásár létrehozásának alapötletét egy tudatos, környezetkímélő és költséghatékony ruhatár kiépítése adta. Számtalan oka lehet annak, hogy egy-egy ruhadarabtól meg szeretnénk válni. Hova kerüljön a már nem használt ruha, ha a családban már nem lehetséges továbbadni, esetleg már a barátnős vagy munkahelyi ruhacserén is túl vagyunk? Ilyen és hasonló kérdések merültek fel benne és két társában.
„Az első gardróbvásárunkat Gardrobe Outlet néven az idei Komáromi Napok alatt indítottuk el, amely nagyon hamar szinte meglepően nagy érdeklődést váltott ki, mert olcsón nagyon szép holmikat lehetett kapni. Kezdeményezésünket örömmel fogadták azért is, mert sokak számára megoldást kínáltunk az otthon felhalmozott kihasználatlan ruhák problémájára is“ – mondja Szénásy Andrea.

A Tudatos Komáromért (Za vedomé Komárno) polgári társulás egyik legfontosabb célkitűzései közé tartozik a környezettudatos magatartás és gondolkodásmód erősítése, népszerűsítése fiatalokban és idősebbekben egyaránt. A ruhagyártás ma az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág, ezért környezetvédelmi és egészségügyi szempontból sem mindegy, mit választunk. A használt ruha vásárlásával a környezetterhelés csökkentését támogathatjuk.

A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a polgári társulás facebook oldalán találhatóak.