Sport 2017. 09. 06.

A legendák tovább élnek – Czibor Zoltán

Húsz éve annak, hogy elhunyt az Aranycsapat tagja, a zseniális balszélső, a „rongylábú”, a „bolond”, ahogy társai szólították, a gyors és kiszámíthatatlan játékos, Czibor Zoltán. Róla emlékezett meg az önkormányzat és a családja, valamint számos sportbarát szeptember elsején sírjánál és házánál.

Czibor Zoltán olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, Komárom díszpolgára halálának huszadik évfordulója alkalmából megemlékezést szervezett az önkormányzat és a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal a legendás balszélső sírjánál és házánál szeptember elsején.

Vörösházi Tibor a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal vezetője köszöntötte az eseményen egybegyűlteket, melyen részt vett többek között Czibor Zsuzsanna a legendás balszélső húga, dr. Molnár Attila polgármester, az MLSZ megyei elnökségének tagja, Horváth Gyula, Czibor Zoltán egykori jó barátja, az MLSZ megyei elnökségének tagja, Máté László lelkész, valamint Bozsik Péter, a Komárom VSE vezetőedzője is.

Máté László református lelkész a legenda sírja mellett rövid elmélkedésében elmondta, hogy Czibor Zoltán életében sok fényes győzelem részese lehetett.

– Megadatott neki, hogy játékával sokaknak szerezzen örömet, győzelmeivel sokakat tehessen boldoggá, büszkévé és sokaknak adjon reménységet Czibor Zoltán emléke ezért él, és ezért lehet áldottá sokak, egy egész nemzet szívében – emelte ki Máté László.

Az egybegyűltek ezután megkoszorúzták a legenda sírját, majd közösen átvonultak az Árpád utcában álló házához, melynek falán emléktábla őrzi Czibor Zoltán emlékét. A háznál először Horváth Gyula mondott beszédet, aki kiemelte, hogy nagyon büszke és boldog, hogy ilyen barátja lehetett. Ezután Bozsik Péter emlékezett meg a legendás játékosról.

– Czibor Zoltán életével azt igazolta, hogy egy kiváló ember és egy nagyszerű magyar volt. Őrizzük meg őt emlékezetünkben. Isten nyugtassa őt békében – hangzottak Bozsik Péter szavai.

A ház falán lévő emléktáblát – melyet korábban a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal helyezett el – közösen koszorúzták meg az egybegyűltek. A rendezvény után dr. Molnár Attila köszöntötte a zseniális balszélső húgát, Czibor Zsuzsannát.

(NT/komaromhirdo.hu)

Szólj hozzá!