Kultúra Dél-komárom 2024. 04. 24.

A legjobb hét a városban: indul a Komáromi napok, és az ErődFeszt!

A hétvégén, április 26-án kezdődik régiónk egyik legnagyobb tavaszi fesztiválja, a Komáromi Napok. Az ünnepi programsorozatot az 1849-es dicső komáromi ütközet tiszteletére 1992 óta rendezi meg közösen Észak- és Dél-Komárom. A fesztivál idén is számos kulturális, sport, és családi programmal valamint koncertekkel várja a látogatókat.

Április 26-án, az észak-komáromi Tiszti Pavilonban tartják a közös ünnepi testületi ülést, ahol átadják a díszolgári kitüntető címeket, a Pro Urbe-díjakat és a polgármesteri elismeréseket. A május 5-ig tartó eseménysorozatban olyanok lépnek színpadra, mint Dolly, az Ocho Macho, Caramel, a Republic, a Margaret Island, a P.Mobil, vagy épp a Beatrice, de persze nem marad el a történész konferncia, a nemzetközi utcai futóverseny, vagy épp a Magyar Lovas Színház hagyományos díszbemutatója sem.

Komáromi Napok zárását követően rögtön az ErődFeszt veszi kezdetét május 3-tól 5-ig, ahol a magyar zenei élet népszerű előadói lépnek fel, többek között Charlie, a Pogány Induló, a Balhalouisiana, a Kowalsky meg a Vega, a BSW, a New Level EmpireDzsúdló és a Tankcsapda.

Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere hangsúlyozta, hogy az idei fesztivál számos népszerű szlovák és magyar előadóval, köztük a Polemiccel, Horváth Tamással vagy épp a Neoton Famíliával várja az érdeklődőket. Ezúttal is érdemes lesz körülnézni a kézműves utcák és a borászati standok portékái között. Május 1-jén a népművészet ünnepe zajlik majd az Öregvárban, huszárbemutatókkal.

A észak-komáromi programsorozat részletei elérhetők az esemény honlapján, a dél-komáromi programok pedig város weboldalán, a Facebookon, illetve az iranykomarom.hu oldalon, és a Wallet alkalmazásban a Komarom Klub Kártyán keresztül.