Kultúra Dél-komárom 2023. 06. 21.

„A te nyarad, a te erődöd” – összművészeti fesztivál a Monostori Erődben

Az előttünk álló nyár valamennyi hétvégéjén izgalmas programokkal várják a komáromiakat és az odalátogatókat az ErődFeszt összművészeti fesztiválon. A sorozatban színházi előadások, koncertek és hagyományőrző rendezvények váltják egymást, miközben folyamatosan bővül a kínálat. A témában június 20-án tartottak sajtótájékoztatót a Csillagerődben.

Az ErődFeszt összművészeti fesztivál magával ragadó jelmondata, „A te nyarad, a te erődöd”, már áprilisban elindult az ErődFeszt Open Up nyitóeseményével. Az egész évben zajló, főként nyári programok koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal és hagyományőrző rendezvényekkel várják a látogatókat.

A keddi sajtótájékoztatón dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere arról beszélt, hogy a járvány után új lendületet kapott a közösségi élet Komáromban, amely hozzájárul ahhoz, hogy a város a régió vezető települése legyen. A következő hónapokban a szabadtéri rendezvények veszik át a főszerepet, amelyek várhatóan minden hétvégén megtelítik az erődöket és a többi komáromi helyszínt.

Vizeli Csaba, a Monostori Erőd ügyvezetője kiemelte, hogy az ErődFeszt nyári programsorozata már Zorán koncertjével és az Egri Csillagok musicallel indult, és június 21-én kerül bemutatásra Az elátkozott királylány című zenés mesejáték. Az elkövetkező hetekben fellépők érkeznek majd az ország minden részéből a Monostori Erődbe és a Csillagerődbe, a folyamatosan bővülő fellépők listáját megtalálhatják az erőd hivatalos honlapján és közösségi média felületein.

A komáromiak számos kedvezményt élvezhetnek! A helyi általános és középiskolák minden diákja kapott egy szórólapot, amelyet felmutatva 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet az Erődfeszt négy fő rendezvényére, míg a lakcímkártyával rendelkezők 25%-os kedvezményben részesülnek. Jegyek kaphatók a Monostori Erődben, a Jókai moziban és a helyi Tourinform Irodában.