Város Dél-komárom 2018. 02. 23.

A legnagyobb adózókat köszöntötték

Február 22-én a városi büdzséhez legnagyobb mértékben hozzájáruló helyi cégek vezetőit köszöntötte dr. Molnár Attila polgármester a Monostori erőd Klapka termében. A találkozón mintegy félszáz cég képviselője jelent meg.

Beszéde elején a városvezető elmondta, Dél-Komárom idei költségvetése 13 milliárd forinttal számol bevételi és kiadási oldalon is. A büdzsé kiegyensúlyozott. Dél-Komárom jelenleg Európa egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, mely köszönhető egyrészt annak a 70 milliárd forintnyi pénzösszegnek, mely kormányzati támogatás, vagy épp uniós pályázat formájában a településre érkezett, másrészt a helyi cégektől befolyó iparűzési adónak.

A jelenleg is zajló, illetve az idén induló nagyberuházások közt az új Duna-híd építését és a Csillag-erőd kulturális célú felújítását emelt e ki a polgármester, de szólt az új múzeum megépítéséről, a bölcsőde teljes rekonstrukciójáról, valamint a családsegítő szolgált új épületbe való átköltöztetéséről, ennek kapcsán pedig a volt Rakpsed udvar rehabilitációjáról is.

Kifejtette, hogy a közeljövőben teljesen megújul a Jókai liget és gimnázium is. Fontos hír, hogy hamarosan geotermikus energiával fűthetik majd a dél-komáromi sportcsarnok és a gyógyfürdő létesítményeit.

A fórumon Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mellett a továbbiakban dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, és dr. Lőrinczi Enikő, a Selye János Kórház főigazgatója szólt a jelenlévőkhöz.