Mix 2022. 09. 26.

A magas minőségű konténerek csaknem 30 éve uralják az európai piacot!

Aki gondosan figyeli környezetét, Európa-szerte találkozhat olyan, gyakran kék színű tároló konténerekkel, melyeken a CONTAINEX logó díszeleg. Azonban kevesen gondolkodnak el ezen tárolók gyártási helyén. A valóság azonban az, hogy a Gadócon található ipari parkban kerülnek legyártásra ezek a konténerek, jelenleg pedig már elképesztő mennyiségű, több mint 250 000 darab konténer látott itt napvilágot. Ezen minőségi termékek sikerének kulcsa az SK-CONT tapasztalt alkalmazottaiban és az osztrák CONTAINEX anyacég értékesítési szervezetében rejlik.

Az eredetileg mezőgazdasági termékeket gyártó üzem 1993-tól kezdett el konténereket gyártani a CONTAINEX cégnek, mely az osztrák WALTER GROUP családi céghez tartozik. Az azóta eltelt időszakot sikeres együttműködés jellemzi egy exkluzív partnerrel, melynek eredményeként 2006-ban a CONTAINEX közös vállalkozási formába került. Ez tökéletes alapot teremtett ahhoz, hogy a megfelelő beruházásokkal Európa legnagyobb festékműhelye valósulhasson meg, mely nem csak modern, de környezetbarát is. 2009-ben a CONTAINEX lett az egyedüli tulajdonos, és a komáromi telephelyű gyártóüzem csakhamar felvette az SK-CONT nevet.

A cégcsoport stabilitása adja az alapot a beruházási programok megvalósításához, valamint az újabb munkahelyek megteremtéséhez.

Belépése óta immár több mint 30 millió €-t fektetett be a pénzügyileg független osztrák cég, mellyel több mint 150 új munkavállalónak teremtett munkahelyet. „Jelenleg több mint 260 alkalmazottat foglalkoztatunk, a 3 műszakos üzemünk termelési kapacitása pedig elérte a maximumát“ – mondja Martin Píš, a vállalat ügyvezetője. A társaság a következő években arra készül, hogy nagyobb mennyiségű pénzügyi eszközt bocsát a cég rendelkezésére saját forrásból, mely lehetővé teszi majd a termelési kapacitás bővítését és ezzel 100 újabb munkahelyet teremt.

Az innovációk biztosítják a versenyelőnyt! 

Akárcsak  30 évvel ezelőtt, egy konténernek most is 8 sarka van, minősége azonban teljesen megváltozott. „Vásárlóink igényei átalakultak, már nem csupán csúcsminőséget kínálunk, de sokkal környezetbarátabb gyártási folyamatot is“ – tette hozzá Martin Píš. A különböző méretű konténerek mellett egyéb lehetőségekkel is rendelkezésre állnak, például elektromos vezetékek telepítésével, szektorkapuk hozzáadásával, vagy a konténerek színének széles skálájával. „Bár piacvezetőnek lenni nagy előny, de ugyanakkor nagy felelősség is a vásárló felé“ – mondta Martin Píš.

A technológiai befektetések munkahelyeket teremtenek és lehetőséget nyújtanak a karriernövekedésre.

A modern technológiák bevezetése nem minden cégnél magától értetődő, az SK-CONT-ban azonban prioritás. Ez ugyanis nem csupán az alkalmazottak munkakörülményeit javítja, de a piaci pozíció biztosításában és a versenyképesség megőrzésében is segítő kezet nyújt.

Az alkalmazottak számára ez a fizikai terhelés csökkentésével jár, valamint képzettségük növelésével és karrierjük növekedésével. „A modern technológiákba való befektetéseink nem a munkahelyek csökkentését szolgálják, hanem munkatársaink munkáinak megkönnyítését“ – véli Martin Píš. „Munkavállalóink emellett lehetőséget kapnak a karriernövekedésre is, ha érdeklődésüket fejezik ki a továbbtanulás iránt“ – tette hozzá a HR manager, Silvia Próniková.

Stabil és motiváló munkakörnyezet, számos szociális juttatás

Az SK-CONT magas követelményeket támaszt, melynek köszönhetően az elmúlt években kiérdemelte a régió egyik legkiemelkedőbb munkáltatója elismerést. Martin Píš ezzel kapcsolatban elmondta: „Nem csupán az épületekbe és a berendezésekbe fektetünk be, de alkalmazottainkba is.“ A társaság éppen ezért a szociális juttatások széles választékát kínálja, ideértve a kedvezményes ebédet és vacsorát a cég saját, kellemes hangulatú étkezőjében, a pihenésre vagy munkamegbeszélésre használható hangulatos helyiségeket és a céges összejöveteleket, mint például a magas színvonalú karácsonyi vacsorát a komáromi Tiszti pavilonban. A bérekkel kapcsolatban Silvia Próniková az alábbiakat mondta: „Az SK-CONT a szokásos javadalmazási eszközökön túl egyéb, teljesítmény alapú díjazást is használ.“

Felkeltettük érdeklődését? Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot!    

E-mail: pronikova@sk-cont.sk
Mobil : +421918744483