Kultúra 2015. 09. 21.

A Magyar Népmese Napja – felhívás

Révkomáromban, a Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület szervezésében 2015. szeptember 30-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre a városi Magyar Népmese Napja.

Egyesületünk idén is megszólítja a város iskoláit, óvodáit, hogy közös, egyazon időpontban zajló meséléssel bizonyítsák, hogy nagy „mesemondónk”, Jókai Mór városában él a magyar népmese.

Kérjük, hogy a város magyar tannyelvű óvodáiban 2015. szeptember 30-án a délutáni pihenő előtt, egyazon időpontban, 12.30 órakor a gyerekeknek olvassák fel Benedek Elek egyik tetszőlegesen kiválasztott meséjét.

Kérjük továbbá, hogy a város magyar tannyelvű iskoláiban 2015. szeptember 30-án, egyazon időpontban, 11.00 órakor olvassák fel a diákoknak az iskola hangosbemondóján keresztül vagy más formában olvassák el közösen Benedek Elek egyik tetszőlegesen kiválasztott meséjét.

Szeretnénk, ha az óvodák, iskolák vezetői és elhivatott munkatársai csatlakoznának felhívásunkhoz, hiszen az egyszerre mesélés élménye egyben összetartozásunkat is jelképezné.

A népmese városi ünnepe délután 16.00 órakor a Kossuth téren folytatódik, ahová szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, gyereket, felnőttet egyaránt. A műsorban felkérésünkre mesét olvas Petrécs Anna színművésznő, majd az 50 éves jubileumát ünneplő Munka utcai Alapiskola tanulói adják elő műsorukat.

Idén második alkalommal készülünk egy kiállítással is. Bemutatjuk a tavaly készült legsikeresebb rajzokat és természetesen idén is várjuk, hogy rajzot hozzanak az iskolások, óvodások. A rajzok készítői közül a műsor keretén belül kisorsolunk 10 iskolást, akik könyvjutalomban részesülnek és 10 óvodást, akik meséskönyvet kapnak. Természetesen minden óvodás, iskolás, aki eljön, ajándékot kap.

Rossz idő (eső) esetén a Csemadok székházba – Kossuth tér 3. – várjuk az érdeklődőket.

2015. szeptember 30-án újra mesélni fogunk! Aki nem hiszi, járjon utána!

Dr. Keszegh Margit
A Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület elnöke

nepmese