Város Dél-komárom 2019. 12. 20.

A minap két új projekt is indult Dél-Komáromban

A városban az év végéhez közeledve is nagyüzem van a fejlesztések, beruházások tekintetében. December 19-én megtörtént az inkubátor ház, és a Zöld Város projekt munkaterületének átadása is.

Tavaly az önkormányzat 400 millió forint támogatást nyert az ipari parkban épülő, a városunkba betelepülő cégek indulásához megfelelő háttér infrastruktúrát biztosító inkubátorház létrehozásához, valamint az ipari parki záportározó Dunába való csatlakoztatásához. Ez utóbbi projekt az extrém esőzések idején is képes lesz a csapadékfelesleg egészét levezetni az ipari park területéről. Az 500 m²-es ingatlan a jövőben egyfajta ipari tudáscentrumként működhet. A jövő év végére megépülő inkubátorház az irodák és tárgyalók mellett, közösségi- és konferenciatérnek valamint műhelynek is otthont ad majd. A projekt keretében tervezetten parkolók és elektromos töltőállomás kialakítása is megvalósulhat – tudtuk meg dr. Molnár Attila polgármestertől.

Szintén több célt szolgál a Zöld Város projekt is, amely a Jókai liget zöldfelületének, valamint a Táncsics, a Sport és a Beöthy Zsolt utca, továbbá a Brigetio Gyógyfürdő parkolójának részbeni felújítását célozza. A ligetben, ahol nemrég készült el az észak-komáromi Öregvárat modellező tematikus játszótér, ezúttal több új kiszolgáló egység, és zenepavilon is épül.

Mivel a liget a helyszíne a Komáromi Napok rendezvénysorozatnak is, ezért a munkálatok ideje alatt 2020-ban kivételesen a Monostori erőd fogadja majd be a városi nagy rendezvényt, ahová a tervek szerint elektromos buszok igénybevételével lehet majd kijutni a városból.

(komarom.hu)