Város Dél-komárom 2018. 08. 07.

…de mi is az az inkubátorház?

A dél-komáromi önkormányzat közel 400 millió forintot nyert az ipari parkban megvalósítandó úgynevezett inkubátorház felépítésére. De mi is ez?

Lényegében egy olyan komplex létesítményt kell elképzelnünk, amely megkönnyíti a vállalkozások létrehozását és fejlődését, segíti a mikro-, kis- és középvállalkozások beilleszkedését a helyi- és regionális gazdaságba, valamint technikai és szakmai hátteret biztosít számukra.

Az Inkubátorház, mint intézmény, piacszervező, forrásközvetítő, ötlet-gondozó és innovációt ösztönző funkciókat lát el. Segíti a vállalkozások működését, teret és szolgáltatásokat nyújt növekedésükhöz, információk és szolgáltatások biztosításával ösztönzik az üzleti szolgáltatokkal és vállalkozásfejlesztési intézményekkel való szorosabb együttműködésüket.

A 2020 végére megépülő inkubátorház az irodák és tárgyalók mellett, közösségi- és konferenciatérnek is otthont ad majd. A projekt keretében tervezetten parkolók és elektromos töltőállomás kialakítása is megvalósulhat. Az 500 m²-es ingatlan a jövőben egyfajta ipari tudáscentrumként működhet  – tudtuk meg dr. Molnár Attila polgármestertől.

A város ugyanezen projekt keretében oldja majd meg az ipari parki záportározó Dunába való csatlakoztatását is, mely az extrém esőzések idején is képes lesz a csapadékfelesleg egészét levezetni az ipari park területéről.