Sport Dél-komárom 2023. 04. 06.

A minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!

Több, mint egy évtizede hirdette meg Dél-Komárom önkormányzata a címben szereplő programot. Nemrég a Szőnyi Bozsik Iskola diákjai vehették át frissen megszervezett úszódiplomájukat.

A tanfolyamot nagycsoportos korban kezdik, majd első és második osztályban, az adott év őszén és a következő tavaszon is 10-10 órát töltenek a vízben a gyerekek.

– Elsődleges célunk az, hogy minden komáromi kisgyermek megtanuljon úszni! Általánosságban elmondható, hogy a magyar gyermekek többsége sajnos kizárólag az iskolai testnevelésórákon mozog. Szerencsére városunkban alapvetően más a helyzet, hiszen rengeteg sportklub és egyesület működik nálunk. Gondoljunk csak a karatésokra, a floorballosokra, a focistákra vagy épp a kézilabdásokra, nem is beszélve a remek úszóinkról, akik sikert sikerre halmoznak. Remélem a most végzett gyermekek is belépnek majd valamelyik egyesületünkbe, ahol a továbbiakban szép sikereket érhetnek el, és gyarapíthatják városunk hírnevét – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy Dél-Komárom nemrég csatlakozott az Úszó nemzet elnevezésű programhoz is, így a kiválóan működő városi program akár bővülhet is a jövőben. 

A kitüntetéseket a polgármester mellett Turi Bálint alpolgármester és Horváth Zsolt, önkormányzati képviselő, a Sport Bizottság elnöke adta át.

A programról a szülők és a gyerekek is elismerően nyilatkoztak, hiszen az önkormányzat nem csupán az anyagi, de a szervezési terhet is levette a családok válláról. Az úszótanfolyamot saját büdzséből támogatja az önkormányzat.

Az elmúlt években összesen több mint 1500 gyermek kapta már meg az oklevelét.