Kultúra 2012. 07. 18.

A MonoStory Erődszínházi Társulat-„Határok” című előadása újratöltve

A MonoStory Erődszínházi Társulat „Határok” című sétálószínházi előadásaira kerül sor ismét július 21-én és 22-én a komáromi Monostori Erődben.

nincs kecmec

Mint ahogy az korábban említésre került, a 2 in 1 projekt részeként színházi eszközökkel bővített erődtúrát a város különleges történelmének és az ebből adódó jelenkori problémák könnyebb megértése érdekében hozták létre az észak- és dél-komáromi résztvevők. Céljuk, hogy beszédtémává váljon a fiatalok viszonya a Duna jobb és bal partján, azaz felhívják korosztályuk figyelmét az előítéletmentes együttélés és az interkulturális tolerancia fontosságára, lehetőségeire.

A darabról röviden:

Az előadás egy 17. századi rablóbanda és egy 20-30-as évekbeli maffiabanda felvillantott életképein keresztül a jó-rossz, képzelet-valóság, múlt-jelen, egyén és nemzet sorsa határvonalon vezeti a nézőt, aki a darab végén maga is állást foglal.
Az előadások két idősík, és két külön világ határait próbálják összemosni azzal, hogy rámutatnak a kapcsolódó pontokra, s arra, hogy az ember életének egyik legkeményebb és legértelmetlenebb harca minden korban, és a világ minden pontján a felesleges határokkal való küzdelem.

Mi vagyunk azok...

Előadások időpontjai:
Július 21. (szombat) 15.00
Július 21. (szombat) 18.00
Július 22. (vasárnap) 15.00
Július 22. (vasárnap) 18.00

A darabban többek között északról Stubendek Attilát és a „bummos”, Finta Márkot is láthatjuk, akivel jobb nem ujjat húzni! 🙂

Szólj hozzá!