Város 2012. 08. 09.

TÜKRÖZŐDÉS című összművészeti performansz a Monostori Erődben

A Monostori Erőd „2 in 1” elnevezésű, Ifjúsági Kezdeményezések kategóriájú projektjének lezárásához érkezett, amelyre augusztus 14-én, kedden, 16.00 órakor kerül sor a komáromi Monostori Erődben. A „Tükröződés” című összművészeti performansz keretein belül gondolatok elevenednek meg az előítéletekről és a tolerancia természetéről különböző művészeti ágak megfogalmazásában. A produkcióban a MonoStory Erődszínházi Társulaton kívül közreműködik többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Szervezete, a Garabonciás Táncegyüttes, Kiss László Gergő, képzőművész és Kiss László, bűvész.

A 15 hónapot felölelő projekt ideje alatt januárban egy művészeti pályázat is kiírásra került, amely olyan művészeti alkotások létrehozására és bemutatására hívta fel a figyelmet, amik a különbözőségek elfogadásáról, az előítélet-mentes együttélésről szólnak. A színházi forma kivételével a kifejezési forma lehetett tánc, ének, képzőművészet, utcai művészet stb. A felhívásra szervezetek, társulatok, művészek mozdultak meg, akik így együttesen több művészeti ágat felölelő performanszt hoznak létre a város különleges történelmének és az ebből adódó jelenkori problémák könnyebb megértése érdekében jövő kedd délután.

 

Közreműködők:

Kiss László Gergő, képzőművész

Kiss László, bűvész

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Szervezete

Garabonciás Táncegyüttes

MonoStory Erődszínházi Társulat

Törőcsik Katalin, iparművész

Bagyinszki Péter (Pjotr), fotóművész

 

A MonoStory Erődszínházi Társulat egyik énekese és családja hétfő délután tragikus autóbalesetet szenvedett. A Társulat a jövő keddi előadását a családnak ajánlja.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!