Sport 2023. 07. 11.

A négyszeres aranyérmes Pekler Zalánt köszöntötték Dél-Komáromban

A dél-komáromi sportlövőt július 7-én a városházán fogadta dr. Molnár Attila polgármester, és Horváth Zsolt önkormányzati képviselő, a Sport Bizottság elnöke. Pekler Zalán az Európa Játékokon négy aranyérmet és egyben olimpiai kvótát is szerzett, így ismét lesz dél-komáromi sportoló a rangos világversenyen – írja a komarom.hu.

– A tornán Magyarország összesen tíz aranyérmet szerzett, ebből négyet, tehát majdnem a felét Zalán hozta haza, amire nagyon büszkék vagyunk – fogalmazott a városvezető.

Pekler Zalán díszoklevelet, ajándékcsomagot és Nagy Judit tűzzománc képét vehette át.

Június 22-én a 10 méteres légpuska vegyescsapat számában a Pekler Zalán–Mészáros Eszter páros magabiztosan, 17–7-re nyerte a Spanyolország elleni aranymérkőzést – ez volt Magyarország első érme a III. Európa Játékokon. Aztán június 24-én a Hammerl Soma, Pekler, Péni István összeállítású férfi légpuskás csapatunk diadalmaskodott. Egy nappal később az 50 méteres kisöbű szabadpuska összetett versenyszámában 407 körrel második lett, amivel olimpiai kvótát szerzett – és nem mellesleg az aranyért lőhetett a cseh Jirí Privratsky ellen. A szuperdöntőt 16–10-re nyerte meg a magyar klasszis – ez négy napon belül már a harmadik elsősége volt! Június 29-én pedig a kisöbű szabadpuska összetett számának csapatversenyét is a Hammerl, Pekler, Péni összeállítású magyar együttes nyerte meg!