Város Dél-komárom 2018. 03. 21.

A nők munkába állását segítő központ nyílik Dél-Komáromban

A tényt tegnap jelentette be sajtótájékoztatón Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő dr. Molnár Attila polgármester társaságában az Arany 17. Rendezvényközpontban. A Nő-Köz-Pont létrehozására 200 millió forint áll rendelkezésre.

Mint ahogy az a program ismertetőjében olvasható, a projekt elsődleges célja, hogy segítse a nőket a család- és a munka összeegyeztetésében, továbbá, hogy javítsa a nők munkaerő-piaci helyzetét.

A központok feladatai közé a hálózatépítés, a kommunikáció, a munkavállalást és a háztartási feladatok ellátását segítő szolgáltatások tartoznak.

A NőKözPont különféle a munkavállalást segítő szolgáltatási, állásközvetítési, képzési és tanácsadási tevékenységet folytat majd.

A programra elsősorban a 25 év alatti fiatalokat és pályakezdőket, a GYES-ről és a GYED-ről visszatérőket, a fogyatékos gyermeket nevelőket, a fogyatékossággal élőket, a gyermeket egyedül nevelőket, a nagycsaládosokat, az idős hozzátartozót gondozókat, az alacsony iskolai végzettségűeket, a szakképzetleneket, az 50 felettieket, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülőket, a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetetteket, a megváltozott munkaképességűeket és a legalább 24 hónapja munka nélkül élőket várják, továbbá olyanokat, akik hozzátartozójuk ellátása, gondozása miatt hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon.

A központ koordinálását a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a dél-komáromi Kemence Egyesület, valamint az IFKA Iparfejlesztései Közhasznú Nonprofit Kft végzi.