Mix 2020. 04. 08.

A Red Bull Racing Esport Team versenyzője lett Bánki Bence

A Selye János Gimnázium egykori diákja, Bánki Bence hétfőtől immár a Red Bull Racing Esport Team tagja. A 2018-ban elért Esports WTCR OSCARO online autóverseny világbajnoki címe után így most újabb szintet lépett Bence karrierje.

Bence már fiatal kora óta a motorsport szerelmese, 12 éves korában pedig megkapta első kormányát is. Azóta a versenyzés mondhatni az élete lett. Elsőként a Race07 versenyszimulátor videójáték nemzeti ligáiban mérette meg magát, főleg túraautó versenyeken.

2016-ban Bence a nemzetközi terepen is kipróbálta magát. Egy évvel később részt vett élete első Esports WTCC (online túraautó) bajnokságán, sonomai versenygyőzelmével pedig egyértelműen magára is vonta a figyelmet. Ez évben Bence végül a bajnokság 6. helyét érte el. Ezt követően, 2018-ban Hondára váltott az Esports WTCR OSCARO Multiplayer világbajnokságán, melynek szezonnyitó, magyarországi futamát rögtön meg is nyerte. Az egész szezonban mutatott jó versenyzésének köszönhetően pedig már az utolsó előtti futamon bebiztosította világbajnoki címét a pozsonyi születésű fiú.

A 2019-es év jelentős volt Bence számára. Áttért az ADAC GT Masters Esports (online túraautó-verseny) szériára és megnyerte bemutatkozó versenyét. Emellett ugyanebben az évben a ProjectCars2-ben is debütált, míg a 2019-es Esports WTCR Oscaro Esports bajnokságban a 4. helyet érte el.

2020-ban, immáron a Red Bull Racing Esports Team tagjaként Bence az ADAC GT és DTM szériákban fog versenyezni. A csapathoz való csatlakozással így Bence olyanokkal került egy weboldalra és egyesületbe, mint a Formula-1-es pilóta Max Verstappen, vagy az Aston Martin Red Bull Racing Formula-1-es csapatfőnöke, Christian Horner.

A bejelentést követően Bence az alábbi örömteli sorokat tette közzé Facebook oldalán:

??️ Az álmok valóra válnak.Kedves Barátaim! Büszkén tudatom Veletek, hogy mától a Red Bull Racing Esports csapat tagja…

Közzétette: Bence Bánki – 2020. április 6., hétfő