Város 2018. 06. 14.

A rossz idő miatt öt napig állhatnak a felnyitható híd felújítási munkálatai

A jelenlegi időjárási viszonyok miatt áll a munka a felnyitható Duna-hídon – értesítette szerkesztőségünket Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere a Strabag s.r.o. levele alapján. 

A felújítási munkálatok megakadtak a napokban, a leállás miértjéről pedig levélben értesítette a Komáromi Városi Hivatalt a kivitelező Strabag s.r.o., miután a városvezetés sürgette a munkálatok folytatását.

A levélben leírtak szerint a jelenlegi időjárási viszonyok miatt nem kezdődhet el a felújítási munkálatok következő fázisa. Az eső és a heves zivatarok miatt ugyanis jelenleg nem teljesíthető a hídpálya acélszerkezetének tisztítása és kezelése, valamint ezt követően a felület lekenése. A festék az esőzés miatt nem tudna kellőképpen megkötni és nagy eséllyel károsodna.

A munkák nagyjából 5 napig szünetelnek, illetve akkor folytatódhatnak, ha az időjárás előrejelzés szerint nem várható majd állandó eső és vihar.

Amennyiben ez az állapot hosszabb ideig fennmaradna, a kivitelező ígéretet tett egy olyan megoldás kidolgozására, melynek köszönhetően tovább folytatódhat a munka, nem veszélyeztetve a munkálatok teljesítésének határidejét.