Oktatás 2024. 02. 16.

A Selye gimi diákjai a kerületi spanyol olimpián

A Selye János Gimnázium idén is bekapcsolódott a spanyol nyelvi olimpiába. A kerületi fordulóba 5 diákunk jutott be; az iskolai forduló 1. és 2. helyezettje az A kategóriában, amelyben az elsősök és másodikosok versenyeznek, két diák a B kategóriában, amely a harmadikosok, a kvinto és a sexto korcsoportja, végül pedig szintén egy diákunk a negyedikesek és a septimo számára kialakított C kategóriában.

A kerületi fordulót mindig a diákok becsületes felkészülése és felkészítése előzi meg. Ezek a fiatalok egész évben részt vesznek a délutáni spanyol szakkörökön, hogy fejlesszék a különböző nyelvi kompetenciáikat. Mivel ők is tudják, hogy a verseny nagyon igényes, így a jó eredményért bizony tenni kell. De a szorgalom, az eltökéltség és a becsületes munka idén is meghozta gyümölcsét.

A spanyol olimpia kerületi fordulója 2024. február 12-én zajlott Nyitrán.


Az A kategóriában Illés Dorka (II.C) a kiemelkedő 3. helyen végzett. Felkészítő tanára Juhos Tamás tanár úr volt. A B kategóriában is méltán lehetünk büszkék, hiszen Csémi Csillag Virág (III.A) szintén a 3. helyezést szerezte meg. Az ő felkészítője Hevesi Petruf Alena tanárnő volt.

További eredményes megoldóink:
A kategória – Polák Dorottya Paula (II.B) – 7.hely
B kategória – Kuzma Emma Katalin (V.N) – 5.hely
C kategória – Búzás Eszter (IV.A) – 6.hely

Ezúton szeretnénk megköszönni diákjainknak igyekezetüket, elszántságukat és szívós munkájukat. Reméljük, hogy a spanyol nyelv szeretetét sikerül átadnunk nekik, és örömüket lelik a készülésben és a tanulásban is. Mi büszkék vagyunk rájuk.

Hevesi Petruf Alena és Juhos Tamás, spanyoltanárok
A fényképen (balról): Polák Dorottya Paula, Illés Dorka, Búzás Eszter, Csémi Csillag Virág és Kuzma Emma Katalin