Mix 2017. 12. 14.

A Selye János Egyetem diákjai a Greensboro Egyetem programjában

Már tizenkettedik alkalommal vettek részt a komáromi Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói az amerikai Greensboro Egyetem által koordinált nemzetközi üzleti esetmegoldási programban. 

Azért különösen fontos a program mérföldkő jellege, mert állítják, sikerült kilépni a globális színtérre. Szlovákiában a Selye János Egyetem az első, mely felsőoktatási intézményként bekapcsolódott egy ilyen programba, melynek vezetője Dr. Poór József, egyetemi tanár.

Eddig 68 hallgató kapta meg a program sikeres elvégzését igazoló oklevelet, akikhez december 14-én újabb 7 hallgató csatlakozik. 

A hét éve indult angol nyelvű programban a világ több mint 40 országából eddig 28 866 közgazdász és menedzsment szakos hallgató vett részt.  A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói „Nemzetközi menedzsment és vállalkozás”, valamint „Nemzetközi emberi erőforrás menedzsment” tantárgyak keretében vettek részt eddig a programban.

Az elmúlt években olyan nagyvállalatok számára kellett tanácsadási ajánlat formájában üzleti megoldásokat kidolgozniuk a résztvevőknek két hónap alatt, mint például a német ALDI kereskedelmi konszern, a Haier kínai háztartási eszközöket gyártó cég,  a BP nemzetközi olajkonszern, a Google nemzetközi informatikai társaság, a HSBC, kereskedelmi bank, a McDonald’s gyorsétterem lánc, a Toyota autógyár, a VF textilipari vállalat, a JBS brazil élelmiszeripari vállalat, vagy a Szlovákiában is jól ismert Walt Disney szórakoztató vállalat.

(SJE)