Oktatás 2023. 05. 04.

A Selye János Gimnázium diákjai a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen

Idén harmadik alkalommal vehettem részt a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen öt iskolatársammal együtt: Bukor Emőke Zsuzsanna (VI.N), Téglás Dorka (II.A),  Gyuricsek Ákos (II.A), Matyó Simon (I.A) és Sukola Bence (I.A). A kísérő tanárunk RNDr. Bukor Emőke tanárnő volt. Számunkra ez a rendezvény több, mint egy verseny, a matematikán kívül arról is szól, hogy ismerkedünk és barátságokat kötünk más diákokkal szerte a Kárpát-medencéből.

A gyors és összehangolt szervezésnek köszönhetően 4 év után Miskolcon került megrendezésre 2023. április 19–23. között a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. A versenyre szerdán indultunk, és kicsivel több, mint 5 óra múlva megérkeztünk a Miskolci Egyetem területére, ahol a délvidéki és kárpátaljai diákokkal együtt voltunk elszállásolva. Másnap az ünnepélyes megnyitó után részt vettünk az egyetem nyílt napján, este pedig megnéztük Ibsen Babaház című darabját a Miskolci Nemzeti Színházban. A verseny megírására pénteken került sor, a Földes Ferenc Gimnáziumban. A 6 feladat megoldására 4 óra állt a rendelkezésünkre, majd egy rövid ebédszünet után két csoportra osztódtunk: voltak, akik városnézésen vettek részt, a többiek pedig megírták a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos fordulóját.

Az esti program a miskolctapolcai barlangfürdő meglátogatása volt, ahol feltöltődhettünk a verseny(ek) után. Szombaton egész napos kiránduláson vettünk részt Miskolc környékén, megnéztük többek közt Jósvafőn a Baradla-barlangot, majd Rudabányát, az este pedig vetélkedővel telt. Vasárnap délelőtt a kiértékelés és a záróünnepség után mindenki jobbnál jobb, feledhetetlen emlékekkel indult haza. Boldogok voltunk, de ugyanakkor szomorúak is, hiszen egy évet várnunk kell a következő versenyig. Ezúton is köszönjük a tanárnőnek a törődést!

Köszönjük a szervező iskola, a Földes Ferenc Gimnázium tanárainak, szervezőinek az áldozatkész munkáját!

Köszönjük az iskolánk, a Selye János Gimnázium támogatását!

Vitálos Tünde Eszter, VII.N

Dicséretben részesültek: Matyó Simon (felkészítő tanára: RNDr. Bukor Emőke) és Vitálos Tünde Eszter (felkészítő tanárai: RNDr. Édes Erzsébet, Záhorszky Zsuzsanna). A versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!