Oktatás 2023. 02. 02.

A Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kerületi matematikaolimpián

2023 januárjában zajlott a matematikaolimpia A kategóriájának kerületi fordulója. A Selye János Gimnázium tanulói évek óta szerepelnek sikeresen, s egyre nagyobb létszámban kapcsolódnak be a versenybe, idén 12 diákunk vett részt a megmérettetésen. Az érettségiző negyedikes diákok mellett az alsóbb évfolyamok matematika iránt elkötelezett diákjai is vállalják a többletmunkát és a megmérettetést. A kerületi fordulót egy házi, illetve egy zárthelyi iskolai forduló előzte meg.

A kerületi forduló 4 eredményes tanulója között egy gimnazista tanulónk szerepel: Kovács Kristóf (III.A), aki a 2. helyen végzett – felkészítője dr. Édes Erzsébet.

Csak a szigorú pontozáson múlott, hogy Bödők Bernadett (VII.N), Csaplár Márton (III.A) 7-9. helyezett, Borvák Barbara (III.A), Lebocz Zsombor (III.A), Mészáros Ádám (III.A), Vitálos Eszter Tünde (VII.N) 10-16. helyezett nem lettek eredményes megoldók. A további helyeken Klepáček László (VIII.N), Slezák Dóra (III.A), Homolya András Tamás (III.A), Veres Benedek Zoltán (III.A) és Szarka Gergő (IV.A) végeztek. Szívből gratulálok a versenyzőknek.

A versenybe Nyitra megyéből 40 diák kapcsolódott be, közülük 13-an képviseltek két magyar tannyelvű gimnáziumot. Sajnos, az országos verseny résztvevőit még nem tették közzé, így csak reménykedni tudunk, hogy idén is bekerül diákunk az országos döntőbe.

Végezetül köszönetem fejezem ki dr. Édes Erzsébetnek, igazgatóhelyettesnek, a matematika szakkör vezetőjének, valamint dr. Bukor Emőkének, dr. Horváth Fél Szilviának és Záhorszky Zsuzsannának, diákjaink további felkészítő tanárainak, akik nagyban hozzájárultak tanulóink sikereihez.

Andruskó Imre,

az SJG igazgatója