Oktatás 2023. 03. 09.

A Selye János Gimnáziumban került sor a Poznaj slovenskú reč járási fordulójára

2023. március 7-én került megrendezésre a komáromi Selye János Gimnáziumban a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet elnevezésű verseny járási fordulója.

A társalgási vetélkedőben a 3. kategória versenyzői mérték össze tudásukat. Ebben a kategóriában a gimnáziumok és a szakközépiskolák 2. és 3. osztályos tanulói versenyeztek.

A versenyt  Andruskó Imre,  az iskola igazgatója nyitotta meg , majd Csémy Marianna tanárnő üdvözölte a versenyzőket, felkészítő tanárokat és ismertette a versenyfeladatokat. A megmérettetés három fordulóban zajlott. Az elsőben a tanulóknak egy felolvasott  igényes szöveget kellett értelmezni és hűen reprodukálni. A másodikban a megadott 5 téma közül egyet a szakmai zsűri előtt kellett kifejteni. Az utolsó versenyfeladatban pedig 10 megadott szó felhasználásával összefüggő történetet kellett megfogalmazni és előadni. Az elkészített szövegeket jegyzet segítsége nélkül, fejből kellett előadni.

A zsűri különböző szempontokat figyelembe véve értékelte a versenyzőket, akik a verseny megkezdésekor sorszámot húztak, így  biztosítva volt a verseny anonimitása, és a zsűritagok pártatlansága.

Az első három helyen végzett diákok oklevelet, és értékes díjakat vehetettek át,  és egyúttal jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a kerületi fordulóban, amely Érsekújvárban kerül megrendezésre.

A 3. kategória győztesei és a felkészítő  tanárok:

  1. Bencz Zsolt – Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola Komárom, Mgr. Erik Sokol
  2. Hlavičková Viktória – Építőipari Szakközépiskola, Hurbanovo –Mgr. Silvia Košľabová
  3. Csaplár Márton –Selye János Gimnázium, Komárom, PaedDr. Králik Zsuzsanna

A győzteseknek szeretettel gratulálunk,

Csémy Marianna a verseny szervezője, a Selye János Gimnázium tanára