Város 2017. 09. 21.

A tervekről és a programokról egyeztetett az idősügyi tanács

2010-ben alakult meg városunkban az idősügyi tanács, a helyi nyugdíjas klubok és egyesületek, illetve a nőklub bevonásával. A vezetők azóta rendszeresen találkoznak dr. Molnár Attila polgármesterrel, hogy beszámoljanak működésükről, illetve a város vezetője is tájékoztathassa őket az aktuális fejlesztésekről. A legutóbbi tanácskozásra szeptember 12-én került sor. Az eseményen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Vizeli Csaba, a Monostori erőd vezetője is.

Dr. Molnár Attila kiemelte az új Duna híd építését és a Csillag erőd átalakítását, a múzeum átköltöztetését a volt kombinát épületébe, a bölcsőde felújítását, az új szolgáltatóház megépítését a Raksped telepen, valamint a városi útépítési programot. de beszélt a kisebb felújításokról is. A tanács tagjai pedig az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről informálták a polgármestert. Taglétszám növekedéssel büszkélkedhet a koppánymonostori Őszirózsa nyugdíjas klub, jelenleg 57-en vannak.

– Hamarosan sor kerül az őszi kirándulásunkra, Hatvanba és Gödöllőre megyünk. Novemberben gasztronómiai versenyt szervezünk, az évet pedig Mikulás nappal zárjuk – tudtuk meg Dikácz Lászlónétól.

Fiatalodásnak, így sportosabb programok lebonyolításának örvendhetett a Komáromi Nyugdíjas Egyesület.

– Szerveztünk szenior sport- és táncprogramot, illetve több helyi, megyei és országos vetélkedőn vettünk részt. Második éve van irodalmi körünk, melynek tagjai nemcsak szavalóversenyeken mérettetik meg magukat, de a versmondással ünnepeink fényét is emelik – mondta el Szabó Edit.

Városunkban az egyik legrégebbi közösség a Nőklub, amely 1952 óta működik, tábora igen népes, jelenleg 116 főt számlálnak.

– Összejöveteleinket minden hétfőn 16 órától tartjuk az Arany 17. Rendezvényközpontban. Bárki csatlakozhat, aki szeretne – emelte ki Vas Gyuláné.

Csatlakozni pedig megéri, hiszen a klub rendszeresen szervez kulturális, szórakoztató és hagyományőrző programokat.

Aktívan kiveszi a részét a társadalmi munkából a Szőnyi Nyugdíjas Klub is, tagjai rendszeresen segítenek a Szőnyi Kulturális Egyesületnek, a Selye János Kórháznak, az Endresz Csoportnak vagy a Szőnyért Cselekvők Közösségének is. Minden évben kijelölnek egy témát, amely mentén aztán a programjaikat szervezik.

– Idén a hajózás került előtérbe, így ellátogattunk a helyi hajózási múzeumba, majd kirándultunk Zebegényben és Fertődön. Tagjaink nagyon szeretik a múzeumokat, tárlatokat, kiállításokat. Legutóbb a felvidéki Martos, Szőgyén és Búcs tájházait tekintettük meg – mondta el Bera Jánosné.

A klubok, egyesületek jelenleg az idősek napjának közös megünneplésére készülnek.

komarom.tv.hu