Város 2015. 09. 24.

A tolvaj rémülten dobta el a pénztárcát

A szlovák rendőrség jelképét ábrázoló levonó ijesztette meg azt a tolvajt, aki egy 52 éves férfit támadott meg Komáromban. Börtönbe kerülhet.

Hétfőn éjjel 23.00 órakor a 33 éves Róbert rátámadt egy 52 éves férfira a Duna rakparton (Dunajské nábrežie). A mit sem sejtő idősebb úr arcára és karjára ütött, aki a váratlan támadástól a földre esett. Ezután a fiatalember “szakszerűen” kizsebelte áldozatát: ügyesen belenyúlt a zsebébe, és kivette a pénztárcáját. A lámpa alá szaladt vele, ott nyitotta ki. Legnagyobb meglepetésére azonban a pénztárca belsejében nem a férfi gyermekeit ábrázoló fotókat talált, hanem a szlovák rendőrség jelvényeit ábrázoló levonókat! A tolvaj rémülten dobta el a pénztárcát, majd miután szidalmazta áldozatát, elszaladt a helyszínről.

Az 52 éves férfi se sokáig habozott: gyorsan felhívta a barátját, akivel üldözőbe vették a támadót. Eközben azonban arra járőröztek a rendőrök, akik elkapták Róbertet.

Az áldozat hét napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A 33 éves fiatalembert pedig tolvajlással vádolja a nyomozás, háromtól nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Szólj hozzá!