Kultúra 2019. 06. 14.

A vágsellyeiek és galántaiak örömködhetnek: ingyen mennek idén Gombaszögre!

A Vágsellyei és a Galántai járás lakói idén ingyen vehetnek részt a Gombaszögi Nyári Táborban. A felvidék legszínesebb nyári rendezvényének hat zenei színpadán többek közt Rúzsa Magdi, Majka, az Intim Torna Illegál és a jóvilágvan lép majd fel. Július 15. és 21. között te is gyere Gombaszögre!

A Gombaszögi Nyári Táborban már sokéves hagyomány, hogy két szlovákiai magyar járás lakói ingyenes hetijeggyel vehetnek részt a felvidéki nyár legnagyobb rendezvényén. A szervezők idén a Galántai és a Vágsellyei járást választották ki. Az ingyenes hetijegy csak a tábor honlapján, a https://www.gombaszog.sk/jegyek/ oldalon, kizárólag előzetes regisztrációval igényelhető. Az internetes regisztráció július 7-én zárul. A kedvezményre jogosultak a táborba való belépésnél, a személyazonossági igazolványuk felmutatásával érvényesíthetik az ingyenes hetijegyüket. A kedvezményes heti bérlethez sátorjegy is vásárolható.

Gombaszög színpadjaira idén is a felvidéki és magyarországi könnyűzene nagyjai állnak majd fel, de ebben az évben a norvég SKAAR is fellép. Rajtuk kívül a táborba érkezik még Rúzsa Magdi, Majka, a Bohemian Betyars, Odett, az Anna and the Barbies, az Anima Sound System, a Kaukázus, a jóvilágvan, de nagyon sokan mások is. A fesztiválon idén ugyanis hat színpadon, a Csemadok Stage-en, a Kocsmakertben, a Szifon teraszon, a Szoba chillben, a Folkszögletben, valamint a komolyzenei Korona sátorban szól majd a zene. Idén különleges zenei produkció valósul meg Gombaszög völgyében, a Csemadok Stage-en bemutatják az István, a király rockopera-feldolgozást. A főbb szerepekben Feke Pál, Vadkerti Imre, Derzsi György, Tóth Gabi, Simon Boglárka és Kovács Koppány.

Idén újra útnak indul a partivonat is, amely a rendezvény nulladik napján, július 15-én, 7:50-kor indul Dunaszerdahelyről. A partivonat további megállói: Nagymegyer 8:22,  Komárom 9:11, Ógyalla 9:29,  Érsekújvár 9:51, Udvard 9:57, Párkány 10:42. A járat a zárónapon, július 21-én vasárnap indul vissza.

A Gombaszögi Nyári Tábor programjában helyet kap a közélet, a képzőművészet, a sport, a csapatjátékok és az irodalom is.

A rendezvény pontos programjáról további információk a tábor honlapján, a https://www.gombaszog.sk/ oldalon és Facebook-oldalán érhetőek el.

(gnyt)