Kultúra Dél-komárom 2022. 11. 25.

Adventi tematikus túrákkal készül a dél-komáromi Tourinform

A Komáromi Tourinform Iroda rendszeresen szervez tematikus túrákat. Az érdeklődők többek között körbe kerekezhették már az erődrendszert és túrázhattak a Szent Pál-szigeten is. A Monostori erőd filmforgatás miatt zárva tart, ezért az érdeklődők a Gyurkó Jánosról elnevezett tanösvényen járták körbe az erődöt november 19-ei tematikus túrán – írja a komarom.hu.

Proczeller Tamás a Tourinform Iroda vezetője elmondta, a túra során a szovjet megszállásról, a filmforgatásokról és természetesen a Monostori erődről, az komáromi erődrendszerről is halhattak az érdeklődők.

– Egészen a déli és a nyugati bástyáig sétáltak a résztvevők, akik így felülnézetből is megismerhették a hatalmas erődöt. Ezúttal nem hosszú, inkább információkban gazdag túra várta a városunkat megismerni akaró több, mint ötven turistát. Többek között Tatabányáról, Budapestről, de még Vas megyéből is érkeztek látogatók –
 tette hozzá az irodavezető.

A Tourinform Iroda adventi tematikus túrákkal is készül. A tavalyi séta alkalmával a szakrális helyszíneket keresték fel, idén különlegességgel készülnek az Iroda munkatársai, a tervek szerint a jelentkezők egy kivilágított kisvonattal tekinthetik meg városunkat.