Kultúra 2013. 08. 09.

Amerikai autók találkozója a hétvégén Komáromban

Amerikai autók találkoznak a hétvégén a komáromi Monostori Erődben, a szervezők 1300 résztvevőre és 20 ezer nézőre számítanak az ország legnagyobb amerikai autós fesztiválján.

Szombaton délben egy „össznépi gázfröccs” után több száz autó indul Komáromba a kétórás felvonulásra, majd az erőben található betonpályán rendeznek gumifüstöltető és szlalomversenyt, valamint hitelesített műszerrel keresik a találkozó leghangosabb autóját – közölték a szervezők az MTI-vel.

Megísmétlődik a tavalyi eset és az eddig hagyományos észak-komáromi felvonulás engedély hiányában idén is elmarad.

naaf

Speciális amerikai autós mutatvány a lowriderek (mélygördülők) bemutatója, ahol távirányítóval táncoltatják az „ugráló autót” és az autótaposás, amelyben a traktor méretű gumikkal felszerelt bigfootok egyszerre két kisebb, jellemzően japán gyártmányú kocsit lapítanak az aszfaltba.
Vasárnap a résztvevők 15 kategóriában versenyezhetnek, díj jár a legszebb motorért, a legszebb restaurálásért, a leghosszabb és a legmesszebbről jött autóért. A díjak átadása után a tombola szerencsés nyertese egy közlekedésre alkalmas amerikai gyártmányú gépkocsival távozhat a 12. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválról.

(mti,szia)