Kultúra 2024. 04. 03.

Összeállt Anna, Felt és Eliot – Özönvíz lett belőle

Holczhei Anna, Keresztes Barni és Mokos Marci koprodukciója a napokban látott napvilágot. A három tehetséges fiatal hangján megszólaló Özönvíz elárasztotta a Youtube-ot – a klipet a cikkbe ékelve tudjátok megnézni.

A közös zenélésről mindhármukat kifaggattuk. A fiúkat korábban a Szia Podcast adásában is megszólítottuk, melyet IDE kattintva érhetsz el. „Anna egy tehetséges énekesnő, akivel éppenséggel még egy épületben is lakunk, így a szomszédság alapozta meg a vele való ismertséget.

Többször szembe jött néhány korábbi produkciója, és egyértelmű volt mindkettőnknek, hogy szeretnénk vele akár több közös dalt is.”

– meséli Barni. Két évvel ezelőtt a merült fel, hogy keszíthetnének egy dalt, majd vártak a tökéletes projektre. „Mindeközben elkezdtünk dolgozni a Baarkha albumon, majd jött az Özönvíz, a többi pedig már történelem.” Barniék lelkesen készültek a dalra, melynek egy részét Farnbauer Péternél, másik felét a 4tressnél vették fel. Utóbbi végül egyszemélyben bevállalta a produceri munkákat is. „Nagy volt az összhang hármunk közt, mindenképp számolunk Annával is a közeljövőben akár fellépésről, akár egy új dalról legyen szó.”

Egy női hang mindig jót tesz egy rap számnak

Anna erőteljes határozottsága pedig szép kerek egésszé teszi a fiúk stílusát. „Amikor elkezdtünk dolgozni az albumon egyértelmű volt, hogy szeretnénk több közreműködővel, több producerrel, nagyobb csapattal dolgozni. Nagyjából egy évvel ezelőtt hallottuk meg az Özönvíz alapzenéjét, aminél már akkor is éreztük, hogy ehhez fog kelleni egy női hangerő.” – magyarázza Marci. „Annáról Barnin keresztül hallottam, s hallva az Özönvíz hangzásvilágát tökéletesen passzolt hozzá Anna karaktere. Gördülékenyen folytak a munkafolyamatok, lelkesen készült a stúdiózásra, és

a végeredmény reményeink szerint magáért beszél.”

A Hungarian Stars soron következő fesztiválján Anna sajnos nem fog a fiúkkal fellépni, pedig ötletként felmerült. A jövőben viszont terveik közt van többek közt ez is.

Anna a fiúkat a Michalovic Tibi által szervezett Jammin in the kitchen rendezvényen ismerte meg pár éve. Korábbi zenei tevékenységéről ITT interjúztunk vele.

„Mint kiderült Barnival szomszédok is vagyunk. Tetszett az előadásuk és a klipjeik is. Ügyesek, tehetségesek és motiválóak a srácok. Tavaly már szó esett egy közös alkotásról, de csak most jött el az ideje. Már elsőre nagyon tetszett a zenealap, de a stúdiózást végül külön tudtuk csak megoldani. Anyaként nem túl sok a szabadidőm, de persze az éneklésre mindig kerítek alkalmat.

Élveztem az éneklést, a rap a szívem csücske.

Ez az, ami igazán feltölt. Szuper lett a végeredmény, bízom a jövőben még pár közös munkában. Örülök, hogy a srácok rám gondoltak, és hogy pozitív a visszajelzésük felém. Sok sikert, minél nagyobb nézettséget kívánok nekik.”