Kultúra 2019. 12. 03.

Anyukák, figyelem! Decemberben újra benépesedik a Fészek!

Decemberre tartogatott a Fészek Családi Kör három nagyszerű programot. Gondolván a fiatal szülőkre, december negyedikén, szerdán két előadás is megvalósul a Komáromi Zichy-pontban. 

10:30-tól a Fejlesztés és tehetséggondozás egy helyen című előadást hallgathatják meg a szülők. Választ kaphatnak azokra a kérdésekre, amelyek titkon minden szülőt foglalkoztatnak. Miért lényeges a korai fejlesztés , a szakszerű segítség? Mikor forduljunk szakemberhez és kell-e félni a terápiától? 

17:30-tól az apukákat is várják a szervezők a nagyon érdekesnek ígérkező előadásra, amely a “Környezettudatosan pici gyerekkel” nevet viseli. A Fészek célja a kezdetektől az, hogy segítséget nyújtson a tudatos gyermekneveléshez. Az előadók, Ficza János, az Apukalipszis blog írója és párja, Illés Claudia, a Tudatosan Komáromért szervezet alapító tagja saját tapasztalataikról számolnak be. Hogyan működik élesben a környezettudatos életmód egy pici gyerekkel megfűszerezve? Hogyan egyeztethető össze a karrier és a gyereknevelés – egy APA szemszögéből? Miért kell tudatosan nevelni a gyermekeinket a 21. században? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak az érdeklődők első kézből válaszokat gyakorlott szülőktől. 

December 18-án 10:00 órakor pedig a Környezettudatos Ünnep megéléséhez kapnak az érdeklődő fiatal szülők gondolatébresztő útmutatást, hogy az idei Ünnep más legyen, mint az eddigiek, hogy ne a tárgyakon, hanem egymáson lehessen a figyelem és a hangsúly. Hogy 2019 Karácsonya kellemes és emlékezetes lehessen a család összes tagjának. Az előadásnak szintén a Zichy-pont ad helyet.

Az előadásokra szeretettel várják a gyermekeket is! Minden előadás ingyenes, hiszen a Bethlen Gábor Alap Zrt. által folyósított és Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága által megítélt, pályázati úton elnyert anyagi támogatással valósul meg.

“A Fészek Családi Kört azért hoztuk létre, hogy tanácsadással, előadásokkal segítsük a fiatal családokat, ahol az első gyermek megérkezésével sokszor olyan nem várt helyzetbe kerülnek a szülők, amelyekben bizony jól esik nekik a segítség. Azon dolgozunk, hogy az új család kialakulása valóban áldott időszak lehessen. Most, decemberben Komáromi előadókat hívtunk, hogy ezzel is elősegítsük a helyi magyar közösség kialakulását és alkalmat teremtsünk a szülőknek egymással találkozni, ismerkedni. Tevékenységünket jövőre is folytatjuk! Feltett szándékunk folytatni a nagy sikerű szoptatási tanácsadásokat is, ugyanis erre nagyon nagy igény van városunkban. “  – mondta Szegi Aranka, a Fészek Családi Kör alapító tagja.