Mix 2020. 09. 22.

Gyermekvállalás előtt álló nőket, anyákat támogató eseménysorozat indul útjára

A Fészek Családi Kör sokrétű tevékenységet folytat Komáromban. Sok kismama, illetve újdonsült szülő ismeri már őket, és most megint egy hiánypótló rendezvény sorozatot indítanak városunkban. 

Mi is a 4. trimeszter, hogyan egészíti ki a munkátokat ez az esemény sorozat?

“A 4. Trimeszter elnevezésű eseményeink a hónap utolsó szerdáján kerülnek megrendezésre az Amaryllis Studió-ban. Az első alkalmunk szeptember 30-án, 17 órakor kezdődik. Szeretnénk a kisgyermekes anyákat, és a gyermekvállalás előtt álló nőket támogatni, segítséget nyújtani nekik, és felkészíteni őket a gyermekágyi időszak, a kora gyermekkor és újdonsült szülőség által hozott helyzetekre. Azt gondolom, hogy erre csak úgy lehet felkészülni, ha meghallgatjuk egymást, mások tapasztalatát megismerjük, és merünk kérdezni, nyitni anyatársaink felé. 

Azért is hiánypótló ez az esemény sorozat, mert ilyen tapasztalatmegosztó női körök már nem léteznek. Régen a nők sokkal közelebb álltak egymáshoz, így tudták egymást segíteni, ez a ma emberének már nem adatik meg. Szeretettel várjuk a tapasztalt anyukákat, akik már végigjárták azt az utat, amire a többiek éppcsak ráléptek és szívesen megosztanák tapasztalatainkat. Mi teret biztosítunk az egymással való kapcsolódásra, és kikapcsolódásra is, hiszen erre mindenkor szükség van. A rendezvényre jöhetnek 6 hónaposnál kisebb babák is, a lényeg, hogy tudjunk anyatársainkra figyelni. A feltétlen bizalom légkörében pedig sokkal könnyebben tudunk feloldódni, és utána felszabadultan folytatni utunkat az anyaságban” – mondja Szegi Aranka, a Fészek Családi Kör vezetője.