Sport Dél-komárom 2023. 04. 18.

Aranyat lőtt a dél-komáromi sportlövő!

Pekler Zalán ismét aranyérmet szerzett a perui sportlövő világkupa-viadalon április 15-én, egy nappal azután, hogy korábban már megszerezte itt az első aranyát. A légpuskások között, a magyar versenyző a dobogó legmagasabb fokára állhatott, míg csapattársa, Péni István az ötödik helyen végzett.

Mindkét magyar versenyző kitűnően teljesített az alapversenyben, Pekler a második, Péni pedig a harmadik helyen jutott be az nyolcad döntőbe, mindketten 630 kör felett teljesítve.

Az aranyérem megszerzéséhez ötször öt sorozatot kellett lőni a fináléban. Pekler az első öt lövés után még a második helyen állt, de a második sorozat után már átvette a vezetést, amit meg is őrzött. A döntőt 262,9 körrel zárta, így az aranyéremért lőhetett a japán Okada Naojával szemben. A fordulatos fináléban Pekler hátrányból indult, de később megnyerte az aranymérkőzést.

Pekler nagyon boldog volt a győzelem után, mert ez az első egyéni aranyérme légpuska-világkupaversenyen.

– A rengeteg edzés meghozta a gyümölcsét, és szeretném az egész idényre fenntartani majd ezt a jó légpuskás formát – mondta a győztes a viadalt követően.

A magyar csapat második aranyérmét szerezte a versenyen, miután pénteken Pekler Dénes Eszter párjaként a vegyes csapat számban is a legjobbnak bizonyult.

(Forrás: az MTI / kemma.hu cikke alapján)