Mix 2017. 09. 01.

Aranyos videón puszilkodnak a komáromi kutyusok

Egy nagyon aranyos videót találtunk a Facebookon: ezek a komáromi kutyusok minden reggel hatalmas puszilkodással köszöntik egymást!

MORNING KISSES – Lassan négy éve, hogy minden reggel így üdvözlik egymást <3(végre sikerült megörökíteni) Ennyire szeretik egymást, elválaszthatatlanok….

Közzétette: Alžbeta Kissová – 2017. augusztus 27., vasárnap

Tulajdonosuk, Kiss Erzsébet elmesélte nekünk a törpeuszkár lányok igaz szeretetének történetét:

„Bony a fehér színű uszkárhölgy 5 éve van velünk – írja Erzsébet. – Privigyére utaztunk egy internetes hirdetésre reagálva, hogy elhozzuk őt. A hölgy tenyésztőnek adta ki magát, nagyon szavahihetőnek tűnt. Csak a helyszínre érve döbbentünk meg: a hölgy telefonált, hogy ne az általa megadott címen keressük őt, hanem a TESCO parkolójában. Oda fogja elhozni a kiskutyákat (3 fehér színű kislány kutyust), hogy azokból válasszunk. Két órás autózás után értünk a Tescóhoz, ahová – egy órás késéssel – megérkezett egy fehér, Ferrari terepjáró. Páváskodva kiszállt belőle egy fotómodell alkatú és szépségű hölgy… Az autóban pedig, kopott pokrócban 3 pici, piszkos, fehérnek egyáltalán nem mondható uszkárkölykök. Nagyon mérgesek lettünk a férjemmel: egyértelművé vált, hogy szaporitóval van dolgunk. Amikor kérdőre vontuk, a hölgy elmondta, hogy őt csak megkérte egy ismerőse, hogy hozza el a kutyákat, nem ő volt az, aki velünk beszélt. Nem kötelező megvenni a kiskutyát, ha nem kell, akkor viszlát és kész!

Yuki és Bony

Nem tudtunk sarkon fordulni. A három édes kis gombócot látva összeszorult a szívünk. Legszivesebben mindhármat megvettük volna, sajnos azonban csak az egyiket tudtuk megvenni.  A férjem választása alapján Bonyka került hozzánk, piszkosan, büdösen, a fülében rüh…. Hónapokig kezeltettük, míg teljesen meggyógyult! A sok gondoskodást és törődést az első perctől hatalmas szeretettel mutatta ki. Nagyon ragaszkodó lett. Olyannyira, hogy nehezen viselte, amikor reggelente elbúcsúztunk és csak délután érkeztünk haza. Az egyedüllétbe szó szerint belebetegedett, alig evett valamit, és legyengült. Aggódni kezdtünk. Hosszas utánajárás után kiderült: Bony egyszerűen nem szeret egyedül lenni. Mint minden érző lény, ő is társa, barátra vágyott. Tiltakozott a magány ellen…

Férjemmel egy kicsit összehúztuk a szemöldökünket: egy kutyát akartunk és most legyen kettő? Hmmm.. Rendben, de ezúttal óvatosabbak, körültekintőbben nézelődtünk. A Komáromban évente megrendezésre kerülő nemzetközi kutyakiállításon megismerkedtünk egy budapesti mestertenyésztővel, Czidra Gyulánéval. Kértük, hogy a következő alomból hadd legyen a miénk az egyik kislány. 2013. március 15-e különleges nap volt – nem csak azért, mert hatalmas pelyhekben hullott a hó, hanem azért is, mert megszületett Bonyka társa.. SILBERLÖWE YUKI VON NELKE, világgyőztes apuka és többszörös győztes anyuka egyszem lányaként, négy fiútestvérével együtt.

A tenyésztőnő névválasztása nagyon találó volt, ugyanis Yuki egy japán név, jelentése hó vagy boldogság. Nekünk és a mi Bonykánknak valóban a boldogságot jelenti, ugyanis, amint nyolc hetesen hazahoztuk a koromfekete Yuki-t, Bonyka kivirult! Az első perctől mint szerető anyuka nevelte fel őt, türelmesen tanítgatta, védelmezte, szeretgette. Figyelte, mikor ébred fel, mikor nyitja ki a szemecskéjét, hogy elhalmozza őt az ezer-millió puszijával, üdvözölve, hogy JÓ REGGELT YUKI ! NAGYON SZERETLEK! MA IS SOKAT FOGUNK JÁTSZANI, hadd menjenek a gazdik munkába, mi szuperül el vagyunk idehaza ugye ÉS EGYÜTT SOSEM UNATKOZUNK!”

Házi mozi – Home cinema 😀

Közzétette: Alžbeta Kissová – 2017. február 15., szerda

Yuki egyébként díjnyertes kutyus. Számos kiállításon kitűnő helyezést ért el (HJP, CAC, CACIB), a legnagyobb eredménye azonban, hogy DERBY győztes lett. Ezt a díjat életében csak 1x nyerheti el kutyus! Erzsébeték újabban már csak megfigyelőkként vesznek részt egy-egy helyi kiállításon. Kutyáik ugyanis sokkal jobban élvezik a közös kirándulásokat, túrákat, ezért arra összpontosítanak, hogy minél több ilyen élményben legyen részük.

Erzsébet és a kutyusok

Ráadásul Erzsébet Bonykának köszönheti kedves barátnőjét, Zlatkát is. A törpeuszkárok iránt érzett szeretet hozta őket össze, és alakult ki köztük is igaz barátság! Sőt, alakulóban van egy komáromi uszkártalálkozó is, ugyanis egyre több uszkár tulajdonos ír Erzsébetnek, hogy szeretné, ha találkoznánk, és kutyáik együtt játszhatnának.

Egyébként az uszkár szőrzetének (hajának) ápolása gondot, odafigyelést igényel, talán ez az oka annak, hogy környékünkön kicsit visszaesett a kereslet a fajta iránt, pedig a második helyet foglalnak el az IQ szintjük szerint a Border collie-k után. Nagyon érzékenyek, nagyon tudnak szeretni, hűséges társak és gyermekbarátok. Allergiások is nyugodtan tarthatják, mert nem hullatják a szőrüket.

D.A.

Hát nem édesek?

 

 

Szólj hozzá!