Kultúra 2016. 04. 29.

Argentin-magyar esküvő és lakodalom a Mediawave Együttléten!

Folytatódik az esküvői hagyomány a Mediawave Együttléten. Tavaly egy bolgár pár kelt egybe a Duna-parton, idén pedig egy argentin-magyar esküvőnek lehetnek a fesztiválozók a tanúi, illetve a résztvevői.

A házasulandó argentin-magyar párnak – Mihályfy Kingának és Eduardo Bonapartiannak (akinek az édesanyja magyar), a Buenos Aires-i Regősök néptáncegyüttes vezetőinek régi nagy vágya volt, hogy igazi magyar népi hagyományok szerint kelhessenek egybe. Kovács Norbert „Cimbi” és Dűvő zenekar több éve jár közéjük tanítani és azonnal az ötlet mellé álltak, hogy ez a Tartóshullám Együttlét keretében valósulhasson meg. Ehhez jó főpróba volt a tavalyi hangulatos Duna-parti esküvő a Mediawave-en. 2015-ben a zenei hátteret a győri Köcsögök és Dudák Néptáncegyüttes biztosította, ez idén is így lesz, kiegészülve a dunaszerdahelyi Csallóköz néptáncegyüttessel, valamint szintén Csallóközből érkező nádszegi hagyományőrzőkkel. A vőfélykedést Kovács Krisztián „Kiki” vállalta, akinél profibbat keresve sem találna a páros. A néptáncos Hahn-Kakas István vállalta a lakodalmi étkek elkészítését, önkéntes segítőkkel kiegészülve.

Április 29-én tartják a pár leány és a legénybúcsúját, ehhez a Dűvő és a Csángálló zenekar szolgáltatja a zenét. Másnap, április 30-án a Duna-parton folytatódik a program a leánykéréssel, amit az argentin-magyar asztal megterítése követ, itt argentin, magyar és örmény ételeket és italokat kóstolhatnak az ünneplők.

Április 30-án este a Bástyaudvaron folytatódik a lakodalom. Aki igazán ki akarja venni a részét a lakodalomból, és nem csak bámészkodó néző szeretne lenni, annak döntéseket és ajándékot kell hozni! Az ajándék bármi, akár jelképes is lehet, nem kell feltétlen mosógépet és étkészletet hozni. De bármilyen lakodalomban elfogyasztható, megiható ajándéknak örülni fognak!

A lakodalmi mulatság talpalávalóját a Bástya fogadótérben a Csángálló és a Fajkusz Banda zenéje biztosítja.

mw_logo_ff

Szólj hozzá!