Kultúra 2023. 10. 11.

ART-MIX FESTIVAL: Irodalom, színház, koncert, party szombat este a RÉV-ben

Lemezbörze, Csuja Imre verses összeállítása, Ahogy esik úgy puffan improvizációs műsor, este pedig party kifulladásig ART-MIX fesztiválon – minderre október 14-én, szombaton kerül sor a RÉV-ben. Lássuk a részleteket:

„Ismét együtt tölthetünk egy remek délutánt és estét – olvasahtó az Art-Mix Festival FB-oldalánLemezbörzével indítunk, majd irodalommal folytatjuk. CSUJA IMRÉT legtöbben az Üvegtigris trilógia Csokijaként és sorozatok komikus szereplőjeként ismerik, de sokan azt is tudják, hogy drámai színpadi szerepekben is kiváló. Azt talán kicsit kevesebben, hogy Csuja Imre a magyar színészek egyike, aki fantasztikus egyszerűséggel és őszinteséggel mond verset. Most erről is megbizonyosodhatunk. Magyar klasszikusok Imi előadásában. Csak ennyit kell kérnünk: Imi, mondj egy verset.

Csuja Imre a verses összeállítása után biztosít minket a jól ismert komikus oldaláról is, hiszen kiváló kollégákkal improvizál az Ahogy esik, úgy puffan játékban.

Ezt követően átveszi az est főszerepét a zene. Nem is akármilyen zene. A budapesti JAZZBOIS csapat a nevében is hordozza stílusát. Jazz – funk- hip hop fúziójuk néhol nyugisan hallgatós, néhol pedig táncolós, ugrálós. Az utóbbi években befutott banda most már a hazai rendszeres fellépések mellett külföldi fesztiválok állandó résztvevője. Nemrég készítettek közös számot Beton.Hofival is.

Hogy aztán tomboljunk egy igazi nagyot, ehhez járul hozzá a somorjai VARKOCS. Elképesztő energiájú a folk punk hangzásuk, amelyben a doromb nevű hangszer kap főszerepet, igazi csapatást ígér. A Varkocs sok jelentős fesztivál mellett idén már a Szigeten is kapott teret.

A kisteremben Infi, Variatika és Longman barátaink pakolgatják a kellemes funk, jazz, ethno, dub beateket, majd a Varkocs koncert után a budapesti LONGMAN egy hamisítatlan, igényes deep/liquid drum and bass szettel örvendeztet meg minket, átfogó képet mutatva a régi és új zenékből. Feltörekvő barátaink, Anyarozs és Kolo zárják az estét laza dnb vonallal.

Igen, a nyáron egy ismert magyar bandát hirdettünk meg erre az alkalomra, de egészségügyi beavatkozásra hivatkozva sajnos le kellett mondaniuk az őszi turnét. Majd azt is pótoljuk, amint lehet.
Szeretettel várunk minden nyitott, új dolgokra kíváncsi embert.”

PROGRAM:
14:30 – 16:30 Lemezbörze
17:30 – 18:30 IMI, MONDJ EGY VERSET – CSUJA IMRE verses összeállítása magyar klasszikusoktól
19:00 – 20:20 AHOGY ESIK, ÚGY PUFFAN – improvizációs játék
Játékmester: Majorfalvi Bálint
Játszanak: Csuja Imre, Jókai Ági, Tóth Károly, Téglás Márton
21:30 – 22:30 JAZZBOIS – HU / jazz-funk-hip hop koncert
23:30 – 00:30 VARKOCS – folk punk
Kisterem:
20:30 – 00:30 Variatika, Infi, Longman – jazz, funk, ethno, dub
00:30 – 02:00 LONGMAN – HU – liquid & deep dnb
02:00 – 03:30 Anyarozs & Kolo- liquid & jungle set

JEGYÁRAK AZ ESEMÉNY FB OLDALÁN.