Város 2018. 05. 18.

Átadásra került a 40 ezer euróból megújult gyerekpark

Hivatalos átadó keretén belül köszönte meg a város vezetése a támogatónak a gyerekpark felújításához nyújtott anyagi támogatást. Komárom meghatározó gyermekszigete az Anglia parkban nem csak megújult, de a biztonsági előírásoknak is megfelel.

Az játszótéren több új játékot szereltek fel, új homokozó és vízkút is várja az érkezőket. A játékok alá kavicságy és védőszőnyegek kerültek. Olyan 15 új pad lett felszerelve, amelyek kényelmes pihenést biztosítanak a kisebb gyerekeknek is.

A 40 ezer eurót megközelítő fejlesztés nagy részét a támogató, Őszi József és Eszter (GAMOTA agro kft) fedezték, de a város is hozzájárult a költségekhez. Ugyancsak az Őszi család támogatásának köszönhető, hogy a Tiszti Pavilon bejáratánál található óra is megújulhatott, mintegy 1700 eurós támogatásuknak köszönhetően. Az egyedi gyártású óra egy muzslai órásmester munkája.

Az átadón Stubendek László polgármester megjegyezte, hogy egyre több vállalkozó nem csak a gazdasági fejlődés szerves része Komáromban, de ilyen formában is hozzájárulnak a város bővüléséhez. Őszi József hozzátette, hogy szívesen támogatnak gyerekekkel kapcsolatos kezdeményezéseket, unokáival már ki is próbálták a megújult játszóteret. Keszegh Béla alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak látványosabbak lettek a játékok, de biztonságosabb is a park.

A gyerekparkban új szolgáltató működteti a büfét, a mellékhelyiségekben pelenkázó is elérhető a kisgyerekes családoknak.