Város 2017. 03. 15.

Megnyílt a gyerekpark

Menetrend szerint, március közepén nyílik a központi gyerekpark a Tiszti pavilon szomszédságában. Idén már az ott található kisházban is beindul az élet, de a város más részén található játszóterein is felújításokat tervez az idei költségvetés.

Az érvényes általános érvényű rendelet szerint március 15-től október végéig van nyitva a gyerekpark az Anglia parkban, a téli hónapokban biztonsági okok miatt zárva tart. A nyitás előtti karbantartási munkák – festés, javítás, a fák metszése – lezajlottak, menetrend szerint nyílik a park, március közepétől a gyerekek vehetik birtokukba a terepet.

A parkban található kisházat versenytárgyaláson keresztül bérbe adta a város, egy vállalkozó fogja a mellékhelyiséget és egy nemsokára nyitó büfét működtetni. Tavaly a gyerekbirodalom előtti részen kicserélték a padokat és a kukákat, így a családok ott is kényelmesebben pihenhetnek.

Az idei költségvetésben egy 15 ezer euró keret lett elfogadva, ami a város játszóereinek felújítását szolgálja. Sajnos, sok esetben ezt a rongálások eltávolítására kell költeni, nem új játékokra. A játszótereken egy információs tábla kihelyezésére is sor kerül, hogy az esetleges hibák bejelentése rugalmasabb legyen, a gyerekek biztonságát biztosítani tudjuk” – mondta el Keszegh Béla alpolgármester. Hozzátette, „ a város a Pons Danubii szervezeten keresztül egy közel 200 ezer euró értékű játszótérre is pályázik, amely keretén belül a Csillag erődöt megformáló nagyméretű játékrendszer épülhetne meg.

Szólj hozzá!