Város 2017. 10. 06.

Átadták a felújított Határőr utcai parkolót

Komáromban a mai nappal átadásra került a Határőr utcában található parkoló. A Ferencesek és Jókai utca közt található parkoló az egyik, a városban felújítás alatt állt/álló 15 egység közül.

A délután két órára tervezett átadót az esős időjárás kisebb mértékben zavarta, ezért Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester kénytelen volt csupán egy-egy rövid megszólalásban megköszönni mindazok munkáját, akik lehetővé tették, hogy ezzel az új, szép parkolóval gazdagodjon a város. Emellett kitértek a városban folyamatban lévő többi felújításra is.

Az újonnan átadott parkoló 36 darab beállóból áll, melyek közül 3 darab a rokkantak számára van fenntartva. Új közlekedési táblák is elhelyezésre kerültek, illetve a zebrákat is újrafestették a felújítás során.

A rekonstruálás a közvilágítást és a csatornázást is érintette, hiszen 4 új modern lámpa került elhelyezésre, 90 méternyi új vezetékkel, valamint a parkoló új esőelvezetését is megoldották. Továbbá a parkolót egy 87 m2-nyi zöldterület veszi körül.

Az építési területet június 28-án adta át a város, de az archeológiai munkák miatt a munkálatok július 12-től augusztus 15-ig meg lettek szakítva. A város szeptember 29-én kapta vissza a parkolót, a kollaudáció pedig október 4-én valósult meg.

Az átadó végén Dubány Imre, a Határőr utcai lakosok nevében megköszönte a város vezetőinek a szép, új környezetet.