Turizmus 2022. 09. 09.

Átadták a felújított járdaszakaszt a Gyár utcában

Dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere a szeptember 7-i átadón kiemelte, az elmúlt időszak legnagyobb járdafejlesztése valósult meg a városban – írja a komarom.hu.

A városrészben számos fejlesztés készült el az elmúlt időszakban: megújult buszpályaudvar, elkészült a Generációk Háza, az új játszótér, a Szivárvány óvoda játszóudvara, a Szent Imre Római Katolikus Óvoda, épül a Szent Imre Általános Iskola új sportcsarnoka. Egy megújított városrész alakult ki, így elengedhetetlen, hogy ezen fejlesztések megközelítése is megoldódjon.

A Gyár utcában mindkét oldalon, 1,50 m szélességben újult meg a járda. A bekerülési összeg közel 160 millió Ft volt, melynek 90 százalékát pályázati forrásból nyerte el városunk. Részben saját, részben pályázati támogatásból, az összes kapubejáró is elkészült. A beruházás ideje alatt a Gyár utcai ivóvízvezeték rekonstrukciója is megoldódott.

Szabó István, a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy régóta várt fejlesztés valósulhatott meg, hiszen itt 1951-ben volt utoljára járdaépítés.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánybiztos kiemelte, fontos az itt élők számára, hogy a mindennapi élet biztonságát, komfortérzetét, a város által kitűzött fejlesztési célok mentén tudják megvalósítani.

– Akkor van eredménye a munkának, ha jó tervek, jó koncepciók, jó elképzelések, a komáromiakat szolgáló célok mentén megfogalmazott fejlesztésekre, több támogatásból, ha kell, kormányzati forrásból tudunk előre menni – zárta gondolatait Czunyiné dr. Bertalan Judit.

A Gyár utcai járda átadáson jelen volt a kivitelezők képviseletében Farkas Péter WF Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Horváth Zsolt önkormányzati képviselő és Fekete Sándor a műszaki osztály vezetője is.

(Forrás: komarom.hu)