Város Dél-komárom 2019. 02. 13.

Átadták a felújított Kultsárt

Akkora volumenű beruházás, mint ami most valósult meg, az iskola 1992-es új épületbe való költözése óta nem történt.  A 120 millió forintos beruházás teljes mértékben a Szakképzési Centrum saját forrásából jött létre.

Az energetikailag felújított, korszerűsített épületet tegnap délelőtt avatta fel Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, Kancz Csaba kormánymegbízott valamint dr. Molnár Attila polgármester.

A kivitelező cég elvégezte a homlokzat, a lábazat, valamint az edzőterem szigetelését, felújították a csapadékvíz elleni szigetelést is, és az iskola teteje is új zárószelvényeket kapott.

Dr. Molnár Attila polgármester az ünnepélyes szalagátvágás előtt elmondta: Dél-Komáromba napjainkban mintegy 80 milliárd forint érkezik, ezzel a város a legdinamikusabban fejlődő 20.000 fős település Európában.

– A dél-komáromi önkormányzat három év alatt mintegy 3 milliárd forintot költ intézményei fejlesztésére. Minden fejlesztésünk, beruházásunk mozgatórugója, hogy a helyiek valójában otthonuknak érezzék Komáromot – tette hozzá a polgármester.