Sport Dél-komárom 2019. 04. 05.

Miénk a pálya!

Dél-Komárom mindig is büszke volt sportéletére. Itt nemcsak az olyan magas színvonalat mutató helyi csapatokra kell gondolnunk, mint a sportlövők, a futballisták, a floorballosok, az úszók, a karatésok, vagy épp az olyan egyéni versenyszámokra, mint a thai box és az ultratriatlon, hanem a város tömegsport bázisára is. A településen közel 1500 diák sportol valamilyen egyesületben, amely a város méreteihez viszonyítva országosan is kiemelkedő – kezdte beszédét dr. Molnár Attila polgármester a Kultsár iskola új, rekortán borítású sportpályájának átadóján.

A városvezető, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, azt hangsúlyozták, az önkormányzat és a kormány minden lehetőséget igyekszik megteremteni az aktív, sportos kikapcsolódásra. Ezért is fontos, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programjának köszönhetően megújult a szakgimnázium pályája.

– Nemcsak ez az egyetlen korszerűsített létesítmény a városban, hiszen nemrég adtuk át a Bozsik és a Petőfi új pályáit, a Fesztyben néhány nap múlva tartunk avatót, a Rüdiger tó partján futókört és szabadtéri kondiparkot létesítettünk, de felújítottuk a MOL városrészben található futballpálya kiszolgáló épületeit is – tette hozzá dr. Molnár Attila.

A beruházás 33 millió forintból valósult meg.