Város 2013. 06. 02.

Átadták a felújított tornatermet

Öt év után a komáromi önkormányzat, a város egy régi, nagy adósságát rótta le a helyi Munka Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskolával, de leginkább annak tanáraival és diákjaival szemben.

Ezen megállapításnak hatványozott súlyt ad az a tény, hogy az iskola – megkérdőjelezhető okokból – lemaradt egy nagy összegű uniós pénzből finanszírozott átfogó felújításról a közelmúltban, aminek a tornaterem-felújítás is része lett volna, így a történtek után a tornaterem mielőbbi rendbetétele vitán felül indokolt volt. Ez a sikeres őszi közbeszerzés után el is indult. Első szakaszban a tetőt újíttatta fel a város, majd az első szakasz átadása-átvétele után az idén a belső munkák, a padlózat teljes felújítása következett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy helyes döntés volt rövid időt várni a parketta felújításával, mivel így fény derült a tetőjavítás apró hiányosságaira, amiket a kivitelező reklamáció gyanánt el is hárított, így az azóta eltelt két-három hónap tapasztalatai után bátran kijelenthető, hogy a létesítmény kiváló technikai állapotban lett átadva az iskolának, holnap – a gyermeknap kapcsán – pedig a diákok is birtokba vehetik végre a régen áhított nagy tornatermet.

tornaterem

 

A Munka utcai iskola így immár a regionálisan és országosan is kimagasló tanulmányi eredményei után a sport terén is hatékonyabb lehet, bővítheti tevékenységi körét, kellő szintű utánpótlást biztosítva a sikeres komáromi csapatsportágaknak és így, a két tornatermével és a tanmedencéjével e téren is az egyik legjobb feltételeket biztosító intézménynek számít.

-králik-

Szólj hozzá!