Város Dél-komárom 2023. 09. 08.

Megújult a monostori iskola tornaterme

Az intézmény felújított testnevelési csarnokát szeptember elején adták át. Nem ez volt azonban az egyetlen monostori közintézményt érintő felújítás, beruházás az elmúlt évek során.

Két éve került sor a Napsugár Óvoda megújult játszóudvarának avatására. Dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere akkor úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat vállalta, hogy három év alatt, három milliárd forintot fordít intézményei korszerűsítésére, fejlesztésére. Ennek a 2017-ben megkezdett felújítási projektnek a keretében újult meg a Napsugár Óvoda játszóudvara is, közel negyven millió forintból.

Az udvarra több új játékot is telepítettek: többfunkciós vár, láncos hinták, mérleghinták, egyedi homokozó, kreatív rajztáblák, szemetesek , többféle pad, óriás körpad várja azóta is gyerekeket.

Komárom legidősebb oktatási intézménye, szintén Koppánymonostoron található. A helyi általános iskola nemrég ünnepelte fennállása 125. évfordulóját. Czita János alpolgármester a májusi jubileumi ünnepségen tartott beszédében köszönetet mondott a tanároknak az alázatos és áldozatos munkájukért, illetve a szülőknek amiért a Koppánymonostori Általános Iskolát választották gyermekeik alma materének.

– Ez a 125 év jelzésértékkel bír. Megmutatja, hogy mi az igazán fontos az életben, ami nem más, mint a gyerekek, akik a jövőt jelentik. Nem mindegy, hogyan indítjuk el őket az életben – emelte ki Czita János.

A nemrég zajlott tornateremátadó alkalmával dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője elmondta: a tetőszerkezet teljes felújítása mellett az épület teljesen új, korszerű ablakokat kapott, valamint a tantermek kifestését is elvégezték.

Dr. Molnár Attila polgármestertől megtudtuk azt is, hogy a beruházások sora nem áll meg, hiszen a bölcsőde udvarára új játszótér kerül, emellett pedig az iskola udvara és maga az épület is egy teljesen új küllemet kap a közeljövőben.